30/07/14 - 20:07h

U Švajcarskoj zakon važi i za Federera

 

Švajcarska je zemlja planina, čokolade i satova. Ujedno, ovo je domovina verovatno i najboljeg tenisera svih vremena. Pogađate, radi se o Rodžeru Federeru. Ova alpska država poznata je i po uređenosti, pa stoga ne treba da nas čudi da ni poznati u ovom zemlji nisu privilegovani pred zakonom. Naime, lokalne vlasti u mestu Lencerhajde-Valbeli, gde Federer živi od 2008. godine, naložile su teniskom asu da iz dvorišta svoje vile ukloni rekvizite namenjene dečijoj zabvi, nakon što su se komšije žalile na njih.

Federer zakon

Problem je nastao jer tobogan i dečija kućića, koju su Rodžer i Mirka postavili zbog svoje četvoro dece, zaklanjaju susedima pogled na obližnje planine. Advokat koji je zastupao Federerove susede izjavio je da oni nemaju ništa protiv tobogana i kućića, ali da su zatražili da oni budu uklonjeni iz zone u kojoj je gradnja zabranjena. Ljudi koji žive u blizini porodice Federer zatražili su i da se ukloni dva metra visoka žičana ograda kojom je opasano imanje slavnog tenisera. Ujedno, oni su izrazili i protest protiv sadnje visokoh drveća, kojom je porodica Federer želela da obezbedi malo privatnosti.

Rodzer i Mirka Federer sa cerkama

Inače, plac na kojoj se nalazi dom Federerovih ima površinu od 8.000 metara kvadratnih i na njemu su izgrađene dve vile.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rodžer Federer, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.