21/09/15 - 21:02h

U sredu žreb za Dejvis kup; Pogledajte moguće protivnike Srbije

 

U sredu će u Santjagu (Čile) biti održana generalna skupština ITF-a, na kojoj će biti održan izbor za novog predsednika, jer dosadašnji predsednik Riči Biti odlazi u penziju. U toku skupštine biće održan i žreb za Dejvis kup takmičenje 2016. godine, a početak žreba je u 19h, odnosno u 23h po vremenu u Srbiji.

Dejvis kup

Dejvis kup

Srbija se devetu godinu za redom nalazi u Svetskoj grupi, a ove godine postavljena je za sedmog nosioca. Ostali nosioci su:

1. Velika Britanija
2. Belgija
3. Češka
4. Švajcarska
5. Francuska
6. Argentina
7. Srbija
8. Australija

Ostalih osam reprezentacija, koje su mogući protivnici nosiocima su: Kanada, Hrvatska, Nemačka, Italija, Japan, Kazahstan, Poljska i SAD. Voljom žreba, Srbija će u prvom kolu Dejvis kupa 2016. godine igrati sa jednom od ovih selekcija.

Kanada

Srbija se samo jednom sastajala sa Kanadom. Bilo je to 2013. u polufinalu Svetske grupe. Ovaj duel igran je u Beogradskoj Areni, a naša reprezentacija je slavila sa 3:2. Ako dođe do novog susreta, Kanađani će biti domaćini.

Hrvatska

Ukoliko na startu takmičenja reprezentacija Srbije ”izvuče” Hrvatsku, biće to njihov treći susret, a naši momci gostovaće komšijama. Prethodna dva duela ove dve zemlje dobila je Srbija, sa 4:1 u Splitu 2010. godine i ove godine u Kraljevu, sa 5:0.

Nemačka

Sa Nemcima se reprezentacija Srbije sastajala pet puta. Poslednji susret igran je 1988. godine, a Nemačka vodi sa 4:1 u međusobnim duelima. Ukoliko nam protivnik bude Nemačka, ovaj duel će se igrati u Srbiji.

Italija

Ukupno sedam susreta imamo sa Italijanima, a oni vode sa 4:3 u međusobnim duelima. Ukoliko dođe do novog susreta, naši momci će na gostovanje u Italiju.

Japan

Srbija i Japan su do sada odigrali samo jedan duel – 1931. godine. Japan je slavio u tom susretu, a pošto je igran u Srbiji, znači da će naši momci u Zemlju izlazećeg Sunca, ako im žreb dodeli Japance za protivnike.

Kazahstan

Ako nam žreb za protivnike dodeli Kazahstan, to će biti prvi susret ove dve zemlje. Zemlja odigravanja takođe će biti utvrđena žrebom.

Poljska

Sa Poljskom se naša reprezentacija nije sastajala od 2001. godine, a pre toga odigrano je tri susreta. Srbija vodi sa 2:1 u međusobnim duelima, a naredni susret igraće se u Poljskoj.

SAD

Sa Amerikancima su naši momci igrali dva puta, i oba puta ih pobedili – 2010. u Beogradu i 2013. u Bojsiju. Ako nam SAD bude protivnik u prvom kolu, Srbija će imati prednost domaćeg terena.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.