21/11/18 - 15:39h

TOTALNO PROMAŠILI: Ovako su Francuzi predviđali TOP desetorku 2018. godine

 

Francuski portal L’Ekip je pre pet godina objavio tekst u kom su pokušali da predvide ko će 2018. godine činiti TOP deset ekipu na ATP rang listi.


Twitter

Danas možemo zaključiti da je sve ostalo na pokušaju predviđanja.

Od desetorice igrača sa liste francuskog protala, samo su dvojica danas u najboljoj desetorci – Novak Đoković i Kei Nišikori. Oni su, međutim, Srbina i Japanca “smestili” na peto i šesto mesto, a Novak i Kei su trenutno prvi i deveti na svetu.

Sasvim je razumljivo što su prvo mesto “rezervisali” za Grigora Dimitrova, jer je pre pet godina on zaista bio jedan od momaka koji su najviše obećavali. Međutim, posle prošle godine i najbolje sezone u karijeri koju je krunisao titulom sa ATP finala, Dimitrov je odigrao jednu od najlošijih i završio je na 19. mestu.

Francuzi su totalno promašili i kod svoje uzdanice, Benoa Pera, koga su očekivali na drugom mestu. U L’ekipovoj TOP desetorci nalaze se i imena Endija Mareja, Miloša Raonića, Bernarda Tomića, Ernestsa Gulbisa, Jeržija Janoviča i Džeka Soka.

Ono što je mnoge šokiralo je izostanak Rafela Nadala, iako podatak da Rodžera Federera nema na listi nije mnogo iznenađujuć. Jer, ko je mogao da očekuje da će Švajcarac i sa 37 godina dominirati svetskim tenisom? Sve u svemu, totalni promašaj francuskog L’ekipa…

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP Rang Lista, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.