12/08/13 - 11:38h

U Kanadi titule za Jelenu, Rafu i Serenu!

 

Novak Đoković nije uspeo da dođe do rekordne treće uzastopne titule u Montrealu. Njega je u polufinalu zaustavio upravo kasnije pobednik na ovom turniru Rafael Nadal. U konkurenciji devojaka Jelena Janković je bila fantastična u dublu sa Katarinom Srebotnik, a njih dve su posle velike borbe u finalu obezbedile sebi titulu!

Katarina Srebotnik i Jelena Jankovic

Katarina Srebotnik i Jelena Jankovic

Rafael Nadal je posle pauze pokazao izuzetnu igru i spremnost na Mastersu u Montrealu. Upravo je Rafa sprečio Novaka u nameri da dođe do svoje treće uzastopne titule u Kanadi. Nadal je u finalu bio bolji od domaćeg tenisera Miloša Raonića koji je napokon pokazao da će u budućnosti biti jedan od tenisera u samom vrhu ATP rang liste. Ipak, još uvek nije Raonić na nivou najboljih na svetu, pa je Španac u finalu imao lak posao- 6:2, 6:2. Trijumf na ovom turniru i osvojeni bodovi su Nadala doveli na treće mesto ATP rang liste.

Na Mastersu u Torontu gde su se nadigravale teniserke, nekako očekivano, do svoje nove titule došla je Serena Vilijams. Kao i na nekim drugim turnirima gde se igra na tvrdoj podlozi, Serena se prošetala do finala i u istom pokazala da je izuzetno teško pobediti je. Ovog puta “žrtva” je bila Sorana Kirstea (upravo je Kirstea u singlu iz daljeg takmičanja izbacila Jelenu Janković), a rezultat je bio 6:2, 6:2.

Sorana Kirstea i Serena Vilijams

Sorana Kirstea i Serena Vilijams

I Srbija je mogla da se raduje tituli ovog vikenda. Jelena Janković je u paru sa Katarinom Srebotnik uspela da dođe do titule. Njih dve su u finalu bile bolje od Ana- Lene Gronefeld i Kvete Peške posle velike borbe u tri seta rezultatom 5:7, 6:2, 10:6.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Ana Ivanović, ATP Rang Lista, Jelena Janković, Katarina Srebotnik, Masters, Masters u Montrealu, Miloš Raonić, Novak Đoković, Rafael Nadal, Rang Lista, Serena Vilijams, Sorana Kirstea, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.