06/01/12 - 22:27h

Tipsarević u polufinalu Čenaja!

 

Janko je uspešno nastavio svoje učešće na turniru u Čenaju. Posle plasmana u polufinale dubla, danas je učešće u polufinalu obezbedio i u singl nadmetanju.

J. Tipsarević636
D. Gofin262

Kao što su i bukmejkeri bili predvideli, naš teniser je uspeo da preskoči i ovu prepreku na svom puta ka eventulnoj tituli na ovom turniru u singlu. Belgijanac, David Gofin, je uspeo samo u 2 setu da napravi ono što su malo ljubitelja tenisa očekivali.

Janko Tipsarević

Prvi set je Janko lako rešio u svoju korist rezultatom 6:2. U drugom je, kao što smo rekli, imao problema i nije uspeo da načini brejk, čak šta je dozvolio da to protivnik učini. Gofin to nemilosrdno koristi 3:6 i izjednačuje rezultat u setovima na 1:1. To je bio znak da Tipsarević „ubaci u 5 brzinu“ i ne dozvoli, igraču koji je na ovaj turnir došao sa vajld-kartom, eventualnu senzaciju.

Treći set je protekao kao i prvi i naš teniser ni u jednom trenu nije gubio koncentraciju. Odradio je izvanredan posao, a nagrada je u vidu 6:2 u odlučujućem setu i plasman u polufinale.

Nadamo se da će i sutra u duelu sa još jednim iznenadjenjem turnira, japancem Goom Soedom, koji je eliminisao prošlogodišnjeg pobednika Stanislasa Vavrinku u četvrtfinalu, sačuvati smirenost i koncentraciju u odlučujućim situacijama i tako doći do svog prvog finala u 2012 godini.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.