21/11/23 - 19:46h

Tipsarević: Sve podseća na 2010!

 

Janko Tipsarević pojačao naš stručni štab pred završni turnir Dejvis Kupa.


Janko Tipsarevic of Serbia

Janko je bogatu igračku karijeru začinio osvajanjem “slatare” 2010. godine. Sada se priključio stručnom štabu kao savetnik selektora Viktora Troickog.

Zahvalio bih se pre svega selektoru Viktoru Troickom, a posle i kompletnom timu, na pozivu da budem ovde sa njima u Malagi, kao deo stručnog štaba. Kroz karijeru je Dejvis kup bio posebno takmičenje za mene i uvek sam bolje igrao za Srbiju. To jeste jednim delom iz patriotskih razloga, a mnogo jači razlog je to što su momci iz reprezentacije i lično moji najbolji prijatelji. Zbog toga mi je jako drago što sam pozvan, i nadam se da ću uspeti da pomognem.

Možete li da povučete paralelu između 2010. i 2023. godine i AIR Serbia Dejvis kup selekcija Srbije?

Nema tu neke preterane razlike. Ne mogu da se setim tačno, ali ni Viktor ni ja nismo bili top 10 igrači, bili smo 20. ili 30. na listi. Naravno, Novak je bio vođa tima i tada, i naravno i sada. Neverovatno je, ali je i sada, toliko godina kasnije, opet prvi. Momci su fizički spremni, psihički znaju šta se očekuje od njih. Ide se na pobedu, ide se na osvajanje. I ovako kako Novak igra, svaki drugi ishod osim osvajanja trofeja bio bio ne katastrofalan, ali – neuspeh. Jedino može da se vidi da su svi pod pritiskom kraja sezone, duboko smo u novembru.

Britanci su prva prepreka…

Pričalo se dugo ko će da igra za njih. Evans je otkazao zbog povrede, povredio se i Endi Marej, a i Nori je najavio mogućnost da ne zaigra. Ipak, jako težak protivnik, sa dobrim timom i jakim dublom, a sreća nas je malo pogledala zbog otkaza Evans i Mareja. Ali, koga god pošalju na teren, biće to jak protivnik – zaključuje Tipsarević.

Janko Tipsarević AIR Serbia Dejvis kup reprezentacija Srbije.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Janko Tipsarevic, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.