04/04/12 - 06:39h

Tipsarević: Podloga u Češkoj je spora

 

Srpske tenisere od 6. do 8. aprila očekuje četvrtfinale Dejvis Kupa protiv Češke. Naši reprezentativci su od početka nedelje u Pragu, gde vredno treniraju i prilagođavaju se podlozi.

Dejvis Kup reprezentativci Srbije i selektor Obradović

Viktor Troicki i Janko Tipsarević su se složili da su Česi blagi favoriti, zbog publike i domaćeg terena, ali i da uslovi u Praškoj ,,O2” Areni nisu najbolji, jer je teren nov i vlažan.

Nema loših odskoka, ali je odskok loptice prilično nizak što njima odgovara. Teren je malo blatnjav i mokar i nadam se da će se to popraviti u narednih par dana. – izjavio je Troicki nakon prvog treninga u Pragu.

Dušan Lajović, Ilija Bozoljac, Viktor Troicki i Janko Tipsarević su u Prag stigli u nedelju, dok im se najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić pridružio dva dana kasnije. Češka će nastupiti u najjačem sastavu, a Janko Tipsarević smatra da su Česi u blagoj prednosti, samo zbog domaćeg terena i publike.

Gledajući plasman prva dva igrača, skoro da smo izjednačeni. Podloga odgovara Berdinu i Štepaneku, Viktor i ja znamo da igramo na šljaci, ali malu prednost dao bih njima samo zbog domaće publike. – rekao je Tipsarević.

Tipsarević je izjavio i da igači moraju da budu strpljivi na terenu, da ne sme da se žuri, jer je podloga spora.

Žreb za četvrtfinalni duel biće održan sutra, a mečevi se igraju u petak i subotu od 15h, dok će u nedelju prvi singl meč početi u 13h.

( Tenis Uživo, T. Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Dušan Lajović, Janko Tipsarevic, Nenad Zimonjić, Teniseri, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.