05/12/14 - 13:32h

Tipsarević: Jedva čekam povratak na teren!

 

Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da se nada da će u januaru ponovo početi da igra na turnirima, kao i da jedva čeka povratak na teren.

Janko Tipsarevic

Janko Tipsarevic

Srpska, ali i svetska teniska javnost sa velikim nestrpljenjem iščekuje povratak Janka Tipsarevića, koji već 13 meseci odsustvuje sa terena na najvećim svetskim turnirima na kojima je briljirao godinama i predstavljao kako sebe tako i Srbiju u najlepšem svetlu.

Razlog izostanka Tipsarevića sa ATP scene je povreda pete koja Janka muči još od januara 2013. godine, a koja je kulminirala u oktobru 2013. od kada je naš reprezentativac van tenisa.

Nezahvalno je govoriti o konkretnim planovima, ali se iskreno nadam da ću se u 2015. godini vratiti na turnire. Jedva čekam povratak na teren i radujem se pripremama za novu sezonu koja je ispred nas, rekao je Tipsarević za sajt Teniskog saveza Srbije.

Janko je počeo sa treninzima nakon duge pauze, koju je imao zbog tumora na peti.

Prvo sam se suočio sa povredom planetarne fascije. Bio sam podvrgnut najrazličitijim tretmanima, od ubijanja belih krvnih zrnaca, preko zračenja, do koktela injekcija koje sam dobijao u stopalo. Pomoć sam potražio kod vrhunskih svetskih lekara i svaki put dobijao različite dijagnoze i tretmane lečenja koji nisu pokazivali zadovoljavajuću efikasnost. Prolazio sam kroz agoniju i agresivne terapije, sve dok se nije pojavio tumor koji je na srecu bio benigni i u junu sam ga operisao u Nemačkoj. Oporavak je bio brz, međutim, pojava novog tumora na drugom mestu iznova nas je deprimirala. Usledila je još jedna operacija, posle koje više nisam mogao da hodam bez štaka. Od maja meseca, pa sve do novembra nisam mogao da se oslanjam na nogu, pa ni da samostalno hodam. Termin mog povratka na teren postao je potpuno neizvestan, a za jednog profesionalnog sportistu ne postoji gora kazna. Ipak, nisam zapao u očaj i nemoć, već me je sve to samo nadgradilo i kao sportistu i kao osobu“, rekao je srpski Dejvis kup reprezentativac.

Tipsarević se trenutno nalazi u Nemačkoj, gde je na kontrolama i dodatnim terapijama, a uskoro će sa svojim timom otići u Dohu na pripreme.

Počeo sam da treniram, naravno ne punom snagom, ali i ovo je veliki napredak. U Srbiji sam krenuo sa kretnim vežbama i vraćanjem kondicije. Tenis igram samo iz mesta, rano je još za trčanje punom snagom, ali i to će doći, dodao je Janko Tipsarević.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP 250, ATP Rang Lista, Dejvis Kup, Intervju, Janko Tipsarevic, Rang Lista, Teniseri, Teniski savez Srbije, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.