18/09/17 - 13:26h

TENISKE NADE (u16): Tri trofeja za srpske tenisere u Tirani

 


Sedmoro srpskih tenisera učestvovalo je u četiri finala na juniorskom turniru u Tirani.


Finalisti Zubac i Teodorovic

U borbi za titulu u muškom singlu našli su se drugi i šesti nosilac, Dimitrije Zubac i Petar Teodorović. Pobednik srpskog finala bio je Zubac, koji je sa 7:6, 7:6 došao do svog četvrtog evropskog trofeja.

Teodorović nije uspeo da dođe do titule u singlu, ali je u paru sa Oliverom Sabo Racem slavio u dublu. Srpski teniseri igrali su u finalu protiv Crnogoraca Petra Jovanovića i Danila Raičevića, a bili su bolji posle velike borbe – 6:4, 3:6, 10:7.

Trofej u dublu osvojile su i naše devojke, Nevena Kolarević i Mia Marjanović. Bile su postavljene za treće nosioce, a protivnice u finalu bile su im Crnogorka Divna Ratković i Britanka srpskog porekla, Matilda Mutavdžić. Viđena je velika borba, a Marjanovićeva i Kolarevićeva su slavile sa 6:4, 6:7, 10:8.

U finalu singla našla se i trinaestogodišnja Fatma Idrizović. Pokušala je srpska teniserka da osvoji svoj prvi evropski trofej u konkurenciji do 16 godina, ali je u finalu bolja od nje bila Matilda Mutavdžić sa 6:2, 6:4.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dimitrije Zubac, Fatma Idrizović, Mia Marjanović, Nevena Kolarević, Oliver Sabo Rac, Petar Teodorović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari