18/09/17 - 13:26h

TENISKE NADE (u16): Tri trofeja za srpske tenisere u Tirani

 

Sedmoro srpskih tenisera učestvovalo je u četiri finala na juniorskom turniru u Tirani.


Finalisti Zubac i Teodorovic

U borbi za titulu u muškom singlu našli su se drugi i šesti nosilac, Dimitrije Zubac i Petar Teodorović. Pobednik srpskog finala bio je Zubac, koji je sa 7:6, 7:6 došao do svog četvrtog evropskog trofeja.

Teodorović nije uspeo da dođe do titule u singlu, ali je u paru sa Oliverom Sabo Racem slavio u dublu. Srpski teniseri igrali su u finalu protiv Crnogoraca Petra Jovanovića i Danila Raičevića, a bili su bolji posle velike borbe – 6:4, 3:6, 10:7.

Trofej u dublu osvojile su i naše devojke, Nevena Kolarević i Mia Marjanović. Bile su postavljene za treće nosioce, a protivnice u finalu bile su im Crnogorka Divna Ratković i Britanka srpskog porekla, Matilda Mutavdžić. Viđena je velika borba, a Marjanovićeva i Kolarevićeva su slavile sa 6:4, 6:7, 10:8.

U finalu singla našla se i trinaestogodišnja Fatma Idrizović. Pokušala je srpska teniserka da osvoji svoj prvi evropski trofej u konkurenciji do 16 godina, ali je u finalu bolja od nje bila Matilda Mutavdžić sa 6:2, 6:4.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dimitrije Zubac, Fatma Idrizović, Mia Marjanović, Nevena Kolarević, Oliver Sabo Rac, Petar Teodorović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.