07/08/17 - 13:01h

TENISKE NADE (u14,u16): Tri titule, tri finala i sedam polufinala za srpske tenisere!

 


U nedelji za nama srpski juniori zabeležili su i više nego dobre rezultate na turnirima iz Tennis Europe kalendara.


Petar Teodorovic i Marko Topo

40. LBS Müller Junior Cup Ulm

Turnir u Nemačkoj igrao se u konkurenciji do 14 i do 16 godina.

Što se tiče singla, Petar Teodorović bio je finalista turnira za dečake do 14 godina. Bio je postavljen za šestog nosioca, a u borbi za trofej poražen je od prvog, Antona Aržankina iz Rusije – 6:1, 6:1.

Na turniru za devojčice do 14 godina, Fatma Idrizović je nastupala u polufinalu. Iako je bila prva nositeljka na takmičenju, Fatma nije uspela da se izbori za finale. Bolja od nje bila je Britanka Andrea Pineda – 6:1, 6:1.

U konkurenciji dublova Petar Teodorović i Marko Topo osvojili su trofej. Petru je ovo druga titula sa Tennis Europe turnira, a Marku treća.

Lea Rupnjak je nastupala u paru sa turskom teniserkom Čelzi Fontenel, a uspele su da dođu do polufinala.

EMINENT PODGORICA OPEN 2017

Na turniru u Crnoj Gori najbolji rezultat ostvarila je Anđela Vidović, koja je u paru sa Kineskinjom Hoi Ki Dženi Vong osvojila trofej u konkurenciji dublova. U istom delu takmičenja, Anđela Lopičić je igrala finale, a Andrea Mrvić polufinale.

Finalistkinju smo imali i u singlu. Nevena Kolarević je bila šesti nosilac, ali u finalu nadigrala Kineskinja Hoi Ki Dženi Vong, koja je uspela da dođe do duple titule. Anđela Lopičić je igrala u polufinalu.

CRNA REKA Open 2017

Na turniru u Makedoniji za dečake i devojčice do 16 godina, Lazar Radenković je osvojio trofej u dublu. Igrao je u paru sa Bugarinom Mariom Radevim, a Lazaru je ovo prva evropska titula!

U singlu su naši predstavnici igrali tri polufinala. U muškoj konkurenciji Luka Stefanović i Nikola Jevtić, a u konkurenciji devojčica Senka Deletić.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anđela Lopičić, Anđela Vidović, Fatma Idrizović, Lea Rupnjak, Luka Stefanović, Marko Topo, Nevena Kolarević, Nikola Jevtić, Petar Teodorović, Senka Deletić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Vesti


Komentari