07/05/17 - 12:20h

TENISKE NADE (u14, u16): Srpski teniseri odlični u Ulcinju i Zenici

 

Sa Tennis Europe takmičenja u Ulcinju i Zenici srpski teniseri ne donose trofeje, ali su ostvarili više nego odlične rezultate – četiri finala i pet polufinala.


Fatma Idrizovic

Ulcinj, u14

Najbolji rezultat u Ulcinju ostvarila je Fatma Idrizović, koja je igrala finale u singlu. Bila je postavljena za prvu nositeljku, ali je u borbi za trofej bolja od nje bila Japanka Kijoka Kubo, koja je u finale stigla iz kvalifikacija – 6:1, 6:2.

U polufinalu su igrale još dve srpske teniserke, Nevena Kolarević (13) i Mia Marjanović (13).

Fatma je dobar rezultat ostvarila i u dublu, gde su ona i njena partnerka Aleksandra Simeva iz Makedonije zaustavljene na korak od finala.

Polufinale dublova, ali u muškoj konkurenciji, igrao je i Nikola Zekić (12) sa Lunom Obrulom iz Slovenije.

Zenica, u16

Dimitrije Zubac (14) bio je finalista turnira u Zenici. Drugi nosilac izgubio je u borbi za trofej od kvalifikanta Luke Djurdjevića iz Bosne i Hercegovine – 6:3, 6:1. Od istog tenisera, ali u polufinalu, poražen je i peti nosilac, naš teniser Nikola Jevtić – 6:4, 6:4.

Naši teniseri igrali su i u finalima dublova u obe konkurencije. Luka Stefanović i Maj Tomac iz Slovenije bili su prvi nosioci, a u borbi za titulu nadigrali su ih domaći teniseri Luka Đurđević i Fedor Popović.

Anđela Lopičić i Mađarica Paloma Keresteš bile su postavljene za druge favorite, a u finalu su ih porazile prve nositeljke, Veronika Bašak iz Poljske i Katarina Trivić iz Bosne i Hercegovine.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anđela Lopičić, Dimitrije Zubac, Fatma Idrizović, Luka Stefanović, Mia Marjanović, Nevena Kolarević, Nikola Jevtić, Nikola Zekić, Srpske teniske nade, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.