13/03/17 - 12:50h

TENISKE NADE (u14): Teodorović i Topo do trofeja u Slovačkoj!

 

Na Tennis Europe takmičenju u Bratislavi, Srbija je imala nekoliko takmičara. Najbolje su prošlo Petar Teodorović i Marko Topo koji su trijumfovali u dubl konkurenciji.


Teodorovic i Topo, izvpr: facebook.com

Turnir je igran za dečake i devojčice do 14 godina, a Teodorović i Topo nisu bili među nosiocima. Trinaestogodišnji dečaci su u drugoj rundi eliminisali druge favorite, u polufinalu četvrte, dok su u finalnoj borbi nadjačali treće nosioce, domaće tenisere, Radovana Mihalika i Filipa Zilkaja sa 7:6, 6:2.

Topou je ovo drugi TEJT trofej u dublu nakon što je početkom godine slavio na Božićnom turniru u Beogradu, a Teodoroviću je ova titula prva u karijeri.

Njih dvojica su se u glavni žreb singla plasirali iz kvalifikacija, a Topo je poražen već na startu. Isti rezultat ostvario je i Nikola Zekić (12).

Petar Teodorović je u drugoj rundi porazio prvog nosioca Milija Poljicaka sa 7:5, 6:3 i jedini je kvalifikant koji je uspeo da dođe do četvrtfinala. Nažalost, na putu za polufinale nadigrao ga je Italijan Đanmarko Gandolfi sa 6:1, 6:4.

Oliver Sabo Rac (14) bio je postavljen za drugog nosioca, ali nije uspeo da ostvari očekivan rezultat. I on je takmičenje završio u četvrtfinalu, porazom od Petera Kalošaia iz Mađarske, sa 6:3, 6:4.

U konkurenciji devojčica predstavljale su nas Senka Deletić (14) i Anđela Lopičić (13). Senka je u glavni žreb ušla preko kvalifikacija i izgubila je već na startu, dok je Anđela u drugoj rundi poražena od neverovatne Barbore Palicove. Čehinja je bila kvalifikantkinja, na startu je izbacila prvu nositeljku i dogurala do borbe za trofej.

Lopičićeva se takmičila i u dublu, a ona i domaća teniserka Inez Maria Kotlikova bile su postavljene za treće nositeljke. U drugoj rundi su predale meč Martini Marusinovoj i Karolini Saskovoj iz Slovačke.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anđela Lopičić, Marko Topo, Oliver Sabo Rac, Petar Teodorović, Senka Deletić, Srpske teniske nade, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.