13/03/17 - 12:50h

TENISKE NADE (u14): Teodorović i Topo do trofeja u Slovačkoj!

 


Na Tennis Europe takmičenju u Bratislavi, Srbija je imala nekoliko takmičara. Najbolje su prošlo Petar Teodorović i Marko Topo koji su trijumfovali u dubl konkurenciji.


Teodorovic i Topo, izvpr: facebook.com

Turnir je igran za dečake i devojčice do 14 godina, a Teodorović i Topo nisu bili među nosiocima. Trinaestogodišnji dečaci su u drugoj rundi eliminisali druge favorite, u polufinalu četvrte, dok su u finalnoj borbi nadjačali treće nosioce, domaće tenisere, Radovana Mihalika i Filipa Zilkaja sa 7:6, 6:2.

Topou je ovo drugi TEJT trofej u dublu nakon što je početkom godine slavio na Božićnom turniru u Beogradu, a Teodoroviću je ova titula prva u karijeri.

Njih dvojica su se u glavni žreb singla plasirali iz kvalifikacija, a Topo je poražen već na startu. Isti rezultat ostvario je i Nikola Zekić (12).

Petar Teodorović je u drugoj rundi porazio prvog nosioca Milija Poljicaka sa 7:5, 6:3 i jedini je kvalifikant koji je uspeo da dođe do četvrtfinala. Nažalost, na putu za polufinale nadigrao ga je Italijan Đanmarko Gandolfi sa 6:1, 6:4.

Oliver Sabo Rac (14) bio je postavljen za drugog nosioca, ali nije uspeo da ostvari očekivan rezultat. I on je takmičenje završio u četvrtfinalu, porazom od Petera Kalošaia iz Mađarske, sa 6:3, 6:4.

U konkurenciji devojčica predstavljale su nas Senka Deletić (14) i Anđela Lopičić (13). Senka je u glavni žreb ušla preko kvalifikacija i izgubila je već na startu, dok je Anđela u drugoj rundi poražena od neverovatne Barbore Palicove. Čehinja je bila kvalifikantkinja, na startu je izbacila prvu nositeljku i dogurala do borbe za trofej.

Lopičićeva se takmičila i u dublu, a ona i domaća teniserka Inez Maria Kotlikova bile su postavljene za treće nositeljke. U drugoj rundi su predale meč Martini Marusinovoj i Karolini Saskovoj iz Slovačke.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anđela Lopičić, Marko Topo, Oliver Sabo Rac, Petar Teodorović, Senka Deletić, Srpske teniske nade, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari