03/06/17 - 11:51h

TENISKE NADE (u14): Senićeva i Mandović šampioni Srbije!

 


Završeno je Letnje prvenstvo Srbije 2017. u konkurenciji do 14 godina, a trofeje su odneli Natalija Senić i Filip Mandović.


Kod devojčica trijumfovala je Natalija Senić koja je bila postavljena za drugog nosioca. U borbi za trofej Natalija je odmerila snage sa Darjom Šuvirdjonkovom i do trona je stigla ekspresnom pobedom 6:1, 6:0.

Ovo je bilo njeno peto finale Državnih prvenstava i treća titula. Prethodne dve osvojila je u konkurenciji do 12 godina.


Srećna sam i zadovoljna osvajanjem nove titule, meni posebno drage jer ovo je Prvenstvo države i uvek je poseban osećaj igrati na domaćem terenu i boriti za naziv najboljeg u svojoj zemlji. Očekivala sam teže finale, znam da je Darja sjajna teniserka, ali danas nije pružila ono što zna i ume. Meni je sve išlo od ruke, bila sam maksimalno koncentrisana i sprema na trijumf, što sam i dokazala. Sada ću se okrenuti Tennis Europe takmičenjima, kao i reprezentaciji, gde nam sledi Letnje prvenstvo Evrope, gde očekujem da ostvarim sjajan rezultat.
– rekla je Kragujevčanka nakon finala.

Devojčice


ČETVRTFINALE
A. Vilček – A. Kovačević 6:1, 6:3
D. Šurvidjonkova – N. Kolarević 6:3, 6:1
M. Marjanović – A. Petković 6:3, 6:2
N. Senić – I. Šepa 6:0, 6:0
POLUFINALE
D. Šurvidjonkova – A. Vilček 6:4, 7:5
N. Senić – M. Marjanović 6:3, 6:3
FINALE
N. Senić – D. Šurvidjonkova 6:1, 6:0

U sudaru dva klupska druga, člana TK Spartak iz Subotice, Filipa Mandovića i Olivera Sabo Raca do trijumfa je stigao treći nosilac ovog takmičenja Mandović rezultatom 6:3, 6:3.

Očekivao sam titulu na Letnjem prvenstvu Srbije, jer sam u formi, pun sam samopouzdanja, motivisan da u moju biografiju upišem i trofej šampiona države što mi je uvek bila želja. Srećan sam i zadovoljan, sada se okrećem narednim turnirima iz kalendara Tennis Europe, a zatim i učešću na Prvenstvu Evrope gde ću se boriti za Srbiju što me posebno raduje i inspiriše. – rekao je Mandović nakon trijumfa.

Dečaci


ČETVRTFINALE
S. Popovć – A. Pisarić 6:1, 6:0
F. Mandović – B. Đurić 6:3, 6:0
L. Jovanović – K. Petrović 7:5, 6:3
O. Sabo Rac – M. Lasica 7:5, 6:2
POLUFINALE
F. Mandović – S. Popović 7:5, 6:3
O. Sabo Rac – L. Jovanović 6:4, 6:2
FINALE
F. Mandović – O. Sabo Rac 6:3, 6:3

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Darja Šuvirdenkova, Filip Mandović, Natalija Senić, Oliver Sabo Rac, Srpske teniske nade, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari