27/06/17 - 12:06h

TENISKE NADE (u14): Beograd, Novi Sad i Vrnjačka Banja dobili nove šampione

 


U prethodnih nekoliko dana turniri II kategorije za dečake i devojčice do 14 godina, u organizaciji TSS-a igrani su u Beogradu, Novom Sadu i Vrnjačkoj Banji.


Lana Stanisic i Maja Miscevic

OP Novog Sada, devojčice u14

Na Otvorenom prvenstvu Novog Sada, igranom na terenima TK Vojvodina najbolja je bila Mirjana Jovanović iz novosadskog kluba Internacional. Trinaestogodišnjakinja je u finalu savladala drugu nositeljku, Nađu Vajagić sa 3:6, 6:2, 6:2 i pokazala da je u odličnoj formi, pošto je pre oko nedelju dana osvojila svoj prvi trofej u konkurenciji do 16 godina.

Treće mesto na ovom takmičenju osvojile su Danijela Danilović i Dejana Todorović.

OP Vrnjačke Banje, devojčice i dečaci u14

Turnir je igran u Novom Selu nadomak Vrnjačke Banje, a pobednici su Lazar Danić i Neda Milenković.

Danić je u finalu savladao imenjaka Lazara Bojovića sa 6:1, 7:5, dok je Neda bila bolja od Lene Milanović 6:3, 2:6, 6:3.

Lazar je bio postavljen za prvog nosioca, a Neda je bila treća favoritkinja.

Treće mesto osvojili su Nevena Janošević i Natalija Topalović kod devojčica, a Mateja Milošević i Haralampije Toskić kod dečaka.

OP Beograda, dečaci u14

Najbolji na terenima TK Topako bio je Mihailo Savić, član TK Đukić.

On je u finalu savladao kineskog tenisera Liu Lea sa 6:1, 7:6. Koliko je jaka ‘delegacija’ koja je stigla iz Kine, govori i činjenica da su i treće mesto osvojili njihovi teniseri – Ziheng He i Junhan Jiang.

OP Beograda, devojčice u14

Na terenima TK Classics najbolja je bila Lana Stanišić.

U borbi za trofej nadigrala je Maju Miščević sa 6:2, 6:2, a do titule je došla bez izgubljenog seta. Treće mesto osvojile su Andrea Obradović i Lena Karlovčan.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Danijela Danilović, Lana Stanišić, Lazar Danić, Maja Miščević, Mihailo Savić, Mirjana Jovanović, Nađa Vajagić, Neda Milenković, Srpske teniske nade, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari