01/05/17 - 12:33h

TENISKE NADE (u12, u14): Dominacija Srba u Ulcinju

 


Mladi srpski teniseri su prtehodne nedelje na Tenis Europe takmičenjima osvojili četiri trofeja, odigrali dva finala i dva polufinala.


Lola Radivojevic i Anja Petkovic u Ulcinju

Bellevue Cup 2017, u12, Crna Gora

Najviše dobrih rezultata stiže nam od dečaka i devojčica koji su igrali u Ulcinju.

Branko Đurić je do trofeja došao u obe konkurencije. Titulu u singlu osvojio je izgubivši tokom celog turnira samo 12 gemova! U finalu je sa ubedljivih 6:1, 6:1 savladao Marka Stoilkovskog iz Makedonije.

U paru sa Mikhailom Neverovim iz Rusije slavio je u konkurenciji dublova, a u finalu su nadigrali Emila Dapčevića iz Crne Gore i Poljaka Gorana Zgolu – 6:2, 6:3.

Naša teniserka Anja Petković, dobitnica vajld karte, igrala je finale u ženskoj konkurenciji. U završnoj borbi bolja od nje bila je Makedonka Jana Stojanova sa 6:1, 6:2.

Emilija Zdravković je iz kvalifikacija došla do polufinala, a Dunja Marić i Tijana Sretenović do četvrtfinala.

Lola Radivojević i Anja Petković bile su najbolje u dublu, a naše teniserke su u finalu porazile Raniu Musić iz Bosne i Hercegovine i domaću igračicu Teu Nikčević – 6:3, 6:2.

Neride Cup 2017, u12, Češka

Aleksa Pisarić donosi nam sjajne rezultate iz Češke. Srpski teniser osvojio je turnir u dubl konkurenciji, a u singlu je igrao polufinale.

U dublu je u paru sa Markom Majdandžićem iz Nemačke nadigrao domaće tenisere Vita Kalinu i Mareka Pazderu (6:2, 7:5), a u singlu je bolji od njega bio Belgijanac Janik Kelm – 6:2, 6:1.

ZABA memorijal Viktora Grilla, u14, Hrvatska

Na turniru u Zagrebu najviše uspeha imao je Stefan Popović.

Naš teniser je bio prvi nosilac, ali nije uspeo da dođe do trofeja. U finalu je poražen od Šona Kuinana iz Francuske – 6:2, 6:2. U konkurenciji dublova, on i Mili Poljičak iz Hrvatske stali su u polufinalu, a ‘dželat’ mu je ponovo bio Kuinan, u paru sa sunarodnikom Cezarom Bušelagemom – 6:2, 7:5.

U konkurenciji ženskih dublova, Anđela Lopičić i njena partnerka Poljakinja Rozalija Gruszinska dogurale su do polufinala, ali su bolje od njih bile kasnije osvajačice trofeja, Francuskinje Osean Babel i Laia Petretić.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksa Pisarić, Anja Petković, Anđela Lopičić, Branko Đurić, Emilija Zdravković, Lola Radivojević, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Stefan Popović, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari