20/06/17 - 10:35h

TENISKE NADE (u12): Dominacija Srba u Prijedoru, titule za Ludoškog, Šuvirdjonkovu i Dimitrijevića

 


Srpski teniseri Zoran Ludoški, Darja Šuvirdjonkova i Lazar Dimitrijević doputovali su iz Prijedora sa trofejima.


Zoran Ludoski

Na Tennis Europe takmičenju u susednoj Bosni i Hercegovini takmičili su se dečaci i devojčice u konkurenciji do 12 godina.

Zoran Ludoški, koji je Tenis Uživo igrač meseca maja i čiji intervju možete pročitati ovde, došao je do svog trećeg Tennis Europe trofeja u razmaku od samo nekoliko nedelja.

Na putu do finala naš teniser izgubio je samo set, a u borbi za titulu savladao je Austrijanca Nikolu Koglera sa ubedljivih 6:0, 6:1.

Do četvrtfinala singla stigao je naš Lazar Dimitrijević, koji je kući doneo trofej u dubl konkurenciji. Igrao je u paru sa Bosancem Edinom Mulalićem, a u finalu su nadigrali austrijsku kombinaciju Kogler/Has – 6:3, 6:1.

Najbolja u konkurenciji devojčica na ovom takmičenju bila je Ruskinja koja igra pod zastavom Srbije, Darja Šuvirdjonkova. Devojčica koja je pre nekoliko dana napunila 12 godina osvojila je četvrtu Tennis Europe titulu.

U pet mečeva Darja je izgubila devet gemova, a u finalu je bila bolja od Japanke Čisato Kanemaki – 6:0, 6:0!

Anđela Lazarević je došla do četiri najbolje, ali je u polufinalu bolja od nje bila upravo Kanemaki – 6:0, 6:1.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anđela Lazarević, Darja Šuvirdenkova, Lazar Dimitrijević, Srpske teniske nade, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Zoran Ludoški


Komentari