30/01/17 - 21:33h

TENISKE NADE (TEJT u14): Međedović finalista u Francuskoj!

 

Na Tennis Europe turniru prve kategorije u Francuskoj nastupalo je troje srpskih juniora.


Hamad Medjedovic

Najviše se očekivalo od Hamada Međedovića (13), a on je kao treći favorit na turniru stigao do finala. U prva dva kola teniser iz Novog Pazara lagano je dobijao svoje mečeve, ali je već od treće runde na terenu ostavljao i dušu. Trinaestogodišnji momak je u polufinale i finale prošao nakon dva potpuna preokreta, a na svom putu bio je bolji od osmog i desetog favorita.

U finalu ga je čekao Italijan Luka Nardi, koji je bio postavljen za četvrtog nosioca. Borbu za trofej italijanski teniser dobio je sa 6:2, 7:5, a to mu je četvrti osvojeni TEJT turnir singlu u karijeri. Hamad ih ima šest i trenutno je treći igrač na Tennis Europe listi igrača do 14 godina.

U konkurenciji dečaka, Srbija je imala još jednog predstavnika. Stefan Popović (13) izgubio je u drugom kolu singla i dublova. U singlu ga je porazio Ukrajinac Artem Podorožnjij, a igri parova on i Crnogorac Aleksa Krivokapić izgubili su od američke kombinacije Dem/Kodat.

Jedina ženska predstavnica, Ana Vilček (13), zaustavljena je na startu takmičenja u obe konkurencije. Ispadanjem u prvoj rundi singla stekla je pravo da učestvuje na utešnom turniru, ali ni tu nije uspela da prođe prvu prepreku.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Vilček, Hamad Međedović, Srpske teniske nade, Stefan Popović, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.