03/04/17 - 11:27h

TENISKE NADE (ITF): Finale i tri četvrtfinala za srpske juniore

 

Srpski juniori ostvarili su sjajne rezultate na ITF turnirima u nedelji iza nas.


Marko Miladinovic (Foto: Aleksandar Tokin)

2nd Qatar ITF Open 2017

Takmičenje četvrte kategorije igrano je u Dohi, a srpski teniser Andrija Pavlović (16) došao je do finala u dublu. On i njegov partner Miša Lanc iz Švajcarske nisu bili među favoritima, a u četvrtfinalu su porazili prve nosioce. Iz, za sada, nepoznatih razloga, Pavlović i Lanc su predali finalni meč Italijanima Fabrciu Andaloru i Emilianu Mađoliju.

U singl konkurenciji Andrija je poražen u poslednjoj rundi kvalifikacionog turnira, a Viktor Jović (15) je iz kvalifikacija došao do drugog kola glavnog turnira.

33. Perin Memorial

Na turniru prve kategorije odigranom u Hrvatskoj Srbija je imala desetoro predstavnika u glavnim žrebovima.

Najbolji rezultat ostvario je Marko Miladinović (16). Treći nosilac na takmičenju došao je do četvrtfinala, gde ga je porazio šesti favorit, Alen Avidzba iz Rusije, sa 6:3, 6:1.

Konstantin Kirovski (18) i Mihailo Popović (16) zaustavljeni su u drugom kolu, a Bodin Žarković (16) već na startu.

U dublu nisu uspeli da ostvare zapažene rezultate. Miladinović je kao peti nosilac izgubio već u drugom kolu, a Kirovski, Vanja Dobrnjac (15) i Nemanja Subanović (16) nisu prošli prvu prepreku.

U konkurenciji devojčica Anđela Skrobonja (15) je došla do treće runde, gde je sa 6:2, 6:1 poražena od pete nositeljke, Španjolke Paule Arias Manjon. Jovana Vuković (17) i Mihaela Đaković (15) izgubile su u prvom kolu.

Elena Gemović (16), Skrobonja i Đaković igrale su u dublu, ali su stale na startu takmičenja.

GD Tennis Cup

Takmičenje četvrte kategorije igrano je u Antaliji.

Srpski teniser Sabit Šuntić (16) nije bio među nosiocima, a došao je do četvrtfinala. Posle velike borbe, pri rezultatu 2:6, 7:6(9), 2:0 u korist Britanca Oskara Vejtmena naš igrač je predao meč.

Najbolja kod devojčica bila je Jovana Babić (15) koja je stigla do trećeg kola. Poražena je sa ubedljivih 6:1, 6:0 od Daše Lopatetskaje iz Ukrajine. Nevena Soković (17) stala je u drugoj rundi.

Soković je u dubl konkurenciji igrala četvrtfinale. U paru sa domaćom teniserom Ipek Cevik poražena je od osmih nositeljki, Azalije Badegijeve i Ekatarine Davletove iz Rusije – 6:2, 6:1.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Andrija Pavlović, Anđela Skrobonja, Konstantin Kirovski, Marko Miladinović, Mihaela Đaković, Mihailo Popović, Nevena Soković, Sabit Šuntić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.