03/04/17 - 11:27h

TENISKE NADE (ITF): Finale i tri četvrtfinala za srpske juniore

 


Srpski juniori ostvarili su sjajne rezultate na ITF turnirima u nedelji iza nas.


Marko Miladinovic (Foto: Aleksandar Tokin)

2nd Qatar ITF Open 2017

Takmičenje četvrte kategorije igrano je u Dohi, a srpski teniser Andrija Pavlović (16) došao je do finala u dublu. On i njegov partner Miša Lanc iz Švajcarske nisu bili među favoritima, a u četvrtfinalu su porazili prve nosioce. Iz, za sada, nepoznatih razloga, Pavlović i Lanc su predali finalni meč Italijanima Fabrciu Andaloru i Emilianu Mađoliju.

U singl konkurenciji Andrija je poražen u poslednjoj rundi kvalifikacionog turnira, a Viktor Jović (15) je iz kvalifikacija došao do drugog kola glavnog turnira.

33. Perin Memorial

Na turniru prve kategorije odigranom u Hrvatskoj Srbija je imala desetoro predstavnika u glavnim žrebovima.

Najbolji rezultat ostvario je Marko Miladinović (16). Treći nosilac na takmičenju došao je do četvrtfinala, gde ga je porazio šesti favorit, Alen Avidzba iz Rusije, sa 6:3, 6:1.

Konstantin Kirovski (18) i Mihailo Popović (16) zaustavljeni su u drugom kolu, a Bodin Žarković (16) već na startu.

U dublu nisu uspeli da ostvare zapažene rezultate. Miladinović je kao peti nosilac izgubio već u drugom kolu, a Kirovski, Vanja Dobrnjac (15) i Nemanja Subanović (16) nisu prošli prvu prepreku.

U konkurenciji devojčica Anđela Skrobonja (15) je došla do treće runde, gde je sa 6:2, 6:1 poražena od pete nositeljke, Španjolke Paule Arias Manjon. Jovana Vuković (17) i Mihaela Đaković (15) izgubile su u prvom kolu.

Elena Gemović (16), Skrobonja i Đaković igrale su u dublu, ali su stale na startu takmičenja.

GD Tennis Cup

Takmičenje četvrte kategorije igrano je u Antaliji.

Srpski teniser Sabit Šuntić (16) nije bio među nosiocima, a došao je do četvrtfinala. Posle velike borbe, pri rezultatu 2:6, 7:6(9), 2:0 u korist Britanca Oskara Vejtmena naš igrač je predao meč.

Najbolja kod devojčica bila je Jovana Babić (15) koja je stigla do trećeg kola. Poražena je sa ubedljivih 6:1, 6:0 od Daše Lopatetskaje iz Ukrajine. Nevena Soković (17) stala je u drugoj rundi.

Soković je u dubl konkurenciji igrala četvrtfinale. U paru sa domaćom teniserom Ipek Cevik poražena je od osmih nositeljki, Azalije Badegijeve i Ekatarine Davletove iz Rusije – 6:2, 6:1.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Andrija Pavlović, Anđela Skrobonja, Konstantin Kirovski, Marko Miladinović, Mihaela Đaković, Mihailo Popović, Nevena Soković, Sabit Šuntić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari