11/04/17 - 12:07h

TENISKE NADE (ITF): Dva trofeja i tri četvrtfinala za srpske juniorke

 


Srpske juniorke imale su uspešnu nedelju na ITF takmičenjima. Olga Danilović, Milica Vujović, Andrijana Brkić i Tamara Malešević zabeležile su odlične rezultate.


Olga Danilovic

Trofeo Juan Carlos Ferrero

Turnir prve kategorije igran je u Španiji, a predstavljala nas je naša najbolja juniorka, Olga Danilović (16). Ćerka proslavljenog košarkaša Peđe Danilovića još jednom je pokazala zašto važi za jednu od najvećih teniskih nada u našoj zemlji.

Olga je bila prvi nosilac na takmičenju, a na putu do trofeja nije izgubila nijedan set. U finalnoj borbi savladala je drugu favoritkinju, domaću teniserku Evu Gerero Alvarez sa 7:5, 6:3.

U paru sa Nemicom Irinom Kantos Siemers Danilovićeva je došla do trofeja i u dublu. Bile su drugi favoriti, a u finalu su sa 7:6, 6:2 nadigrale Norvežanke Astrid Vanju Brune Olsen i Malene Helgo.

Malta ITF U18 World Ranking Tournament

Na Malti je igrano takmičenje četvrte kategorije. Naše teniserke u singlu nisu bile toliko uspešne, ali su u dublu ostvarile dobre rezultate.

Milica Vujović (16) je poražena u drugom kolu singl konkurencije, a Andrijana Brkić (15) već na startu.

U dublu su obe došle do četvrtfinala. Milica je igrala u paru sa Sofiom Milatovom iz Slovačke, a porazile su ih prve nositeljke, dok su Andrijana i Ruskinja Sofia Madina izgubile od sedmih favoritkinja i kasnijih osvajačica trofeja.

13th ITF Junior Monastir

Tamara Malešević (16) bila je naša jedina predstavnica na takmičenju pete kategorije u Tunisu. Srpska teniserka nije bila među nosiocima, a stigla je do četvrtfinala. Na startu turnira je nakon preokreta izbacila četvrtu favoritkinju, Sofi Muntean iz Francuske, a u četvrtfinalu je bolja od nje bila oosma nositeljka, Oksana Selekmeteva iz Rusije – 7:5, 6:4.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Andrijana Brkić, Milica Vujović, Olga Danilović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Tamara Malešević, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari