11/04/17 - 12:07h

TENISKE NADE (ITF): Dva trofeja i tri četvrtfinala za srpske juniorke

 

Srpske juniorke imale su uspešnu nedelju na ITF takmičenjima. Olga Danilović, Milica Vujović, Andrijana Brkić i Tamara Malešević zabeležile su odlične rezultate.


Olga Danilovic

Trofeo Juan Carlos Ferrero

Turnir prve kategorije igran je u Španiji, a predstavljala nas je naša najbolja juniorka, Olga Danilović (16). Ćerka proslavljenog košarkaša Peđe Danilovića još jednom je pokazala zašto važi za jednu od najvećih teniskih nada u našoj zemlji.

Olga je bila prvi nosilac na takmičenju, a na putu do trofeja nije izgubila nijedan set. U finalnoj borbi savladala je drugu favoritkinju, domaću teniserku Evu Gerero Alvarez sa 7:5, 6:3.

U paru sa Nemicom Irinom Kantos Siemers Danilovićeva je došla do trofeja i u dublu. Bile su drugi favoriti, a u finalu su sa 7:6, 6:2 nadigrale Norvežanke Astrid Vanju Brune Olsen i Malene Helgo.

Malta ITF U18 World Ranking Tournament

Na Malti je igrano takmičenje četvrte kategorije. Naše teniserke u singlu nisu bile toliko uspešne, ali su u dublu ostvarile dobre rezultate.

Milica Vujović (16) je poražena u drugom kolu singl konkurencije, a Andrijana Brkić (15) već na startu.

U dublu su obe došle do četvrtfinala. Milica je igrala u paru sa Sofiom Milatovom iz Slovačke, a porazile su ih prve nositeljke, dok su Andrijana i Ruskinja Sofia Madina izgubile od sedmih favoritkinja i kasnijih osvajačica trofeja.

13th ITF Junior Monastir

Tamara Malešević (16) bila je naša jedina predstavnica na takmičenju pete kategorije u Tunisu. Srpska teniserka nije bila među nosiocima, a stigla je do četvrtfinala. Na startu turnira je nakon preokreta izbacila četvrtu favoritkinju, Sofi Muntean iz Francuske, a u četvrtfinalu je bolja od nje bila oosma nositeljka, Oksana Selekmeteva iz Rusije – 7:5, 6:4.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Andrijana Brkić, Milica Vujović, Olga Danilović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Tamara Malešević, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.