30/11/19 - 18:26h

“Tenis je cirkus na svim nivoima”

 

Francuz Žil Simon nezadovoljan je stanjem u svetskom tenisu.


zimbio.com

On je negodovao zbog sata koji je uveden između poena, jer smatra da je to samo način da se tenis ubrza, što mu se ne dopada.

– Ne znam kada se i kako to desilo, ali ispada da je tenis postao predug za ljude. Tako da se mi menjamo u skladu sa modom, da bude sve kraće i kraće. Uskoro će nam tražiti da meč traje 40 minuta, kao epizoda TV serije, uz obrazloženje da ‘mladi ljudi ne mogu da sede tri sata ispred televizora‘. Ali sa publikom – ili popustiš njenim hirovima ili edukuješ. Mi smo odabrali da budemo cirkus, na svim nivoima. – rekao je Francuz.

Simon smatra da je tenis sport koji mora da poštuje svoju tradiciju, ali da konstantnim promenama postaje kao bilo koji drugi.

– Problem je što malo ko veruje u budućnost našeg sporta, svako misli da ne idemo u dobrom smeru, pa pokušava nešto novo. A niko ne shvata da konstantnim promenama tenis postaje kao bilo šta drugo. Tenis je sport koji mora da se oslanja na svoju dugu tradiciju, a umesto toga želimo da budemo proizvod za potrošačko društvo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Teniseri, Vesti, Žil Simon


Komentari: 1

 
Vladan November 30, 2019 Odgovori

A hoće pare od turnira!
Ako nema publike nema ni sponzora, pa nema ni premija za igrače.
Ali svakako ne treba praviti revolucionarne promene, već napraviti neki balans u svemu tome.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.