26/09/18 - 10:51h

TAŠKENT: Potapova se “osvetila” Olgi za Moskvu, ispala i Ivana

 

Srpske teniserke Olga Danilović i Ivana Jorović završile su učešće na WTA turniru u Taškentu.


zimbio.com

Bolja od Olge Danilović bila je jedna od njenih najvećih rivalki iz juniorskih dana, ali i na WTA turu – Anastasija Potapova iz Rusije.

Njih dve su, kao i u finalu turnira u Moskvi, igrale sjajan tenis, a Danilovićeva je propustila nekoliko šansi koje su mogle da je dovedu do trijumfa. Na terenu su provele sat vremena i 14 minuta, a ruska teniserka slavila je sa 6:3, 6:3. Čak 15 brejk šansi viđeno je u 18 gemova, Potapova je realizovala pet, a Olga samo dve od sedam.

U drugom kolu Taškenta učešće je završila i Ivana Jorović. Nju je porazila druga nositeljka, Vera Lapko iz Belorusije. U meču koji je trajao tačno koliko i onaj između Danilovićeve i Potapove, Beloruskinja je slavla sa 6:2, 6:4. Ukupno 11 brejkova viđeno je na meču, a naša teniserka napravila ih je četiri.

I Olgu i Ivanu naredne nedelje očekuje skok na WTA rang listi. Danilovićeva će se prvi put u karijeri naći u TOP 100, a Jorovićeva će plasman popraviti za dvadesetak pozicija.

WTA turnir u Taškentu igra se za 250 hiljada dolara. Pobednica će dobiti 43 hiljade i 280 WTA poena. Prva nositeljka je 55. igračica sveta, Rumunka Irina Kamelia Begu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ivana Jorović, Olga Danilović, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.