18/09/15 - 14:01h

Sve je spremno za Dejvis kup polufinala: Ko će u borbu za titulu? (anketa)

 


Tokom ovog vikenda igraće se polufinala Dejvis kupa. Srbija, nažalost, nije uspela da dođe do te faze takmičenja, ali je tenis koji ćemo gledati i te kako zanimljiv – Belgija će ugostiti Argentinu, a Kenguri su otputovali na megdan Britancima.

Dejvis kup

Dejvis kup

Velika Britanija neće igrati u najjačem sastavu, ali ključni igrač je tu – Endi Marej, treći na svetu. Drugi igrač u singlu je 300. na ATP listi, Daniel Evans. U dublu su tu njihovi najbolji teniseri, Džejmi Marej i Dominik Inglot. Što se tiče Australije, oni su oštećeni za dva dobra igrača. Nik Kirijos je suspendovan iz reprezentacije, pa će za Kengure u singu nastupiti Bernard Tomić (23. na svetu) i Tanasi Kokinakis (72.), dok će dubl igrati Sem Grot (54. u singlu i 90. u dublu) i Lejton Hjuit (286. u singlu i 139. u dublu). Osim Kirijosa, u sastavu Australijanaca nema ni njihovog najboljeg dubl igrača, sedmog na ATP listi Džona Pirsa.

Belgijanci su rešili da Argentinu dočekaju sa najjačom singl postavom – Davidom Gofanom (15. na ATP listi), Stivom Darsisom (64.), Rubenom Bemelmansom (87.) i Kimerom Kopejansom (105.). Argentincima fali drugi reket, Huan Monako, a tu su Leonardo Majer (39.) i Federiko Delbonis (65.), dok će dubl igrati Diego Švarcman i Karlos Berloko.

U našoj anketi možete glasati za dve reprezentacije za koje smatrate da će doći do finala Dejvis kupa.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Teniseri, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.