04/02/17 - 22:49h

Srpski teniseri blistali na konferenciji posle pobede! Novak i Nenad: “Začinićemo salatu”!

 

Srpski Dejvis kup reprezentativci su u fantastičnom raspoloženju izašli pred novinare nakon pobede Zimonjića i Troickog koja je obezbedila plasman u četvrtfinale.Naši momci na čelu sa novim selektorom Nenadom Zimonjićem još jednom su potvrdili da među njima vlada idealna atmosfera. Tokom pres konferencije koja je trajala neobično dugo, Novak, Nenad, Viktor i Dušan, su zbijali šale i pravili duhovite upadice jedan drugome. Istovremeno, pratili su i kretanje rezultata u dubl meču Hrvatske i Španije na mobilnom telefonu Viktora Troickog, i komentarisali moguće rivale u četvrtfinalu.

Selektor/igrač Nenad Zimonjić istakao je ono što je bilo evidentno – da je atmosfera u timu besprekorna.

Ovo je bio odličan test, nije bilo lako danas, kao ni prvog dana. Neophodno je da imamo jak dubl da igramo protiv bilo koga. Tim je fenomenalan i imamo odličnu atmosferu.

Na opšte iznenađenje, Hrvatska posle drugog dana vodi sa 2:1 protiv Španije u Osijeku.

Mislim da će Španci do dobiti i da ćemo ih dočekati u polufinalu (ako Španija bude protivnik, igraće se u Srbiji – ako Hrvatska dobije, igraće se u Hrvatskoj).

Ovoga puta, iza igrača i selektora stajao je čitav Dejvis kup tim Srbije, a Zimonjić je najavio da će to ubuduće biti tradicija.

Novak Đoković je još jednom iskoristio priliku da se pohvali ruske tenisere za igru i ponašanje, da se zahvali publici, saigračima, a naročito Viktoru Troickom koji ne propušta reprezentativna okupljanja.

Viktor Troicki je apsolutno uvek tu za reprezentaciju, i mislim da to moramo istaće. Koristim ovu priliku da mu se i javno zahvalim na tome.

A sam Viktor je večeras bio naročito raspoložen za šalu.

Znate kako, nije bilo lako igrati sada kada je Ziki selektor, osećao sam poseban pritisak zbog toga – našalio se Troicki.

Kada su 2010. osvojili Dejvis kup, srpski reprezentativci su odlučili da se, kao deo proslave, ošišaju do glave. Novinare je zanimalo da li će isto učiniti ako ove godine ponove veliki uspeh.

Evo otkrićemo vam, imamo posebnu gestikulaciju kada govorimo o eventualnoj tituli – odgovorio je nasmejani Đoković, i zamolio saigrače da zajedno to demonstriraju novinarima.

Potom su svi u trenerkama srpskog nacionalnog tima simulirali soljenje salate (“Salatara” je žargonski naziv za Dejvis kup pehar), a selektor Zimonjić bi ove godine zaista ponovo mogli da “začine salatu”.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Dušan Lajović, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Srbija - Rusija, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.