19/05/14 - 21:51h

Srpski heroj: Đoković donirao sav novac od nagrade u Rimu!

 

Najbolji teniser naše zemlje Novak Đoković donirao je 500.000 dolara osvojenih na turniru u Rimu za pomoć ugroženim sunarodnicima koje je prethodne nedelje zahvatio poplavni talas.

Novak Djokovic, Srbija-Kanada, 13 sept

Photo by TenisUzivo.com

Reč je o iznosu nagrade koja mu je preostala posle odbijenih poreza, a Novak je odlučio da preko svoje fondacije taj novac uloži u obnovu porušenih škola i vrtića u poplavama pogođenim područjima.

Pored ove donacije, Đoković je i preko svoje Fondacije već skupio 100.000 dolara, a to nije konačna cifra, jer ona raste iz dana u dan kako stižu nove uplate.

Pozivamo sve one koji su prilici da se pridruže ovoj dobrotvornoj akciji, i pomognu popravku i obnovu oštećenih objekata. – rekla je Jelena Ristić, izvršni direktor Fondacije „Novak Đoković“.

Veliku pomoć šalju i ostali teniseri naše zemlje, Ana Ivanović i Nenad Zimonjić su donirali po miliona dinara, a Viktor Troicki, Jovana Jakšić i Janko Tipsarević već nekoliko dana učestvuju u akciji sakupljanja pomoći za najugroženije. Viktor Troicki će sutra odigrati humanitarni dvomeč sa Aleksandrom Karakaševićem, a ova dva sportska asa takmičiće se u tenisu i stonom tenisu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Janko Tipsarevic, Jovana Jakšić, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Teniserke, Vesti, Viktor Troicki


Komentari: 1

 
dobro je May 20, 2014 Odgovori

a sta je sa jecom?od nje ni traga ni glasa.eeeeeee jelka.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.