11/02/12 - 18:31h

Srpski dubl poražen u dramatičnoj završnici!

 

Teniseri Srbije danas nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Dejvis Kupa, jer su Zimonjić i Tipsarević poraženi od švedskog dubla Brunstrom – Linešted.

Zimonjić- Tipsarević63678
Brunstrom- Linešted367610
Nenad Zimonjic

Nenad Zimonjić

U prva tri gema igra je bila podjednako dobra sa obe strane, a Zimonjić i Tipsarević su u četvrtom gemu napravili brejk, koji su sačuvali do kraja. Tako su došli do prvog osvojenog seta. (6:3)

Početak drugog seta bio je sličan prvom, samo što su ovoga puta uloge bile zamenjene. Naši teniseri su imali šansu za brejk, ali ono što su oni propustili, njihovi protivnici nisu. U ovom setu bilo je i rasprave sa sudijom, što je dodatno smanjilo koncentraciju našeg dubla i Šveđani su došli do izjednačenja.

Janko Tipsarević

U trećem setu oba dubla napravila su samo po jedan brejk, pa se pobednik odlučivao u taj – brejku. Na naše razočarenje, to su bili Šveđani koji su poveli sa 2:1.

Pri rezultatu 2:2 u četvrtom setu, Zimonjić i Tipsarević su napravili brejk, ali su ga nešto kasnije Šveđani vratili i izjednačili na 4:4. Ponovo je pobednik odlučen u taj – brejku, ali ovoga puta to je bila naša reprezentacija.

U petom setu nije bilo brejkova sve do rezultata 7:7, kad su Šveđani uzeli gem na servis Janka Tipsarevića i poveli sa 8:7, ali su naši teniseri bili dovoljno koncentrisani da ga vrate već u sledećem. U narednom gemu Šveđani su iskoristili novu brejk loptu za vođstvo od 9:8. U sledećem gemu imali su tri meč lopte, a iskoristili su drugu i smanjili vođstvo Srbije na 2:1.

Prvog dana Srbija je povela sa 2:0, a bodove su našoj reprezentaciji doneli Janko Tipsarević i Viktor Troicki, koji su savladali Filipa Prpića, odnosno Mihaela Rideršteda. Sutra ih čeka zamena protivnika, Troicki će igrati protiv Prpića, a Janko protiv Rideršteda.

Pobednik ovog duela će u četvrtfinalu gostovati Češkoj, koja je posle drugog dana pobedila Italiju sa 3:0.

( Tenis Uživo, Tamara Popov)

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Dubl igrač, Janko Tipsarevic, Nenad Zimonjić, Srbija- Švedska, Teniseri, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.