27/05/13 - 18:49h

Srpske teniske nade: Titule za Jovanu Jakšić, Barbaru Bonić, Ivanu Jorović, Minu Marković i Ninu Marjanović

 

Protekla nedelja bila je sjajna za naše mlade teniserke. Titule je osvojilo čak njih pet, Jovana Jakšić, Barbara Bonić, Ivana Jorović i Mina Marković u singlu, kao i Nina Marjanović u dublu.

Jovana Jaksic

Jovana Jaksic

Devetnaestogodišnja Jovana Jakšić osvojila je turnir i ove nedelje. U pitanju je turnir u Tarakanu, Indonezija, koji se igrao za nagradni fond od 25 hiljada dolara. Naša teniserka je u finalu sa 6:3, 6:2 savladala Ting Li iz Kine. Ovo je njena peta titula ove godine, a treća na turniru od 25 hiljada dolara.

Barbara Bonić (20) osvojila je svoju prvu titulu ove godine. Naša teniserka slavila je u Šarm El Šeiku, na turniru koji se igrao za nagradni fond od 10 hiljada dolara. Bonićeva je u finalu sa 6:3, 6:1 bila bolja od Anastasije Karčenko iz Ukrajine.

Ivana Jorović slavila je na turniru za juniore u Mađarskoj. Šesnaestogodišnjakinja koja je već bila na spisku selektora Fed kup reprezentacije Dejana Vraneša, porazila je u finalu prvog nosioca, domaću teniserku Anu Bondar, 6:3, 3:6, 6:1. U dublu je sa Fani Stolar iz Mađarske bila postavljena za prvog nosioca, a poražene su u četvrtfinalu od Barbore Miklove i Markete Vondrusove iz Češke, koje su kasnije osvojile turnir.

Mina Marković osvojila je ovogodišnji Montenegro Open, juniorski turnir u Crnoj Gori. Sedamnaestogodišnja Mina savladala je u finalu Viktoriju Kuzmovu iz Slovačke, sa 6:2, 7:6. Emilija Dančetović (15) zaustavljena je od Kuzmove u četvrtfinalu, Bojana Marinković je izgubila u drugom kolu, a Jovana Kenić, Milica Panić, Sofija Sabljarević, Nina Marjanović i Milica Novaković u prvoj rundi. Nina Marjanović (15) i Viktorija Kuzmova, finalistkinja u singlu, osvojile su ovaj turnir u konkurenciji dublova. Njih dve su u finalu porazile Jelenu Đordan iz Bosne i Miu Jurašić iz Hrvatske.
U muškoj konkurenciji nije bilo tako dobrih rezultata. U drugom kolu izgubili su Željko Milović, Luka Sučević i Dušan Vukičević, a u prvom Stefan Milićević, Luka Vitošević i Nebojša Milenković. U konkurenciji dublova najbolji rezultat zabeležili su Luka Sučević i Ognjen Šunjevarić koji su u polufinalu izgubili od hrvatske kombinacije Mitak / Popović.

Na juniorskom turniru u Italiji, A kategorije, igrali su Nikola Milojević, Laslo Đere i Nina Stojanović. Najbolji rezultat ostvario je Đere (17) koji je poražen u finalu. Od njega je bolji bio Aleksandar Zverev iz Nemačke, koji je našeg tenisera porazio u neizvesnom meču, sa 7:6, 5:7, 7:5. Nikola Milojević (17) predao je četvrtfinalni meč Giljermu Nunjezu iz Čilea. U dublu je Đere poražen u polufinalu, a Milojević u drugom kolu. Šesnaesogodišnja Nina bila je postavljena za osmog nosioca, ali je poražena već u drugom kolu. Od nje je bolja bila Viktorija Luškova iz Ukrajine, sa 6:4, 6:3. Stojanovićeva je upravo sa svojom protivnicom u singlu igrala dubl, a njih dve izgubile su u prvom kolu.

Dunja Stamenković (20) igrala je na turniru u Atini (10 hiljada dolara), gde je poražena u četvrtfinalu. Naša teniserka izgubila je od Pie Konig iz Austrije sa 0:6, 6:2, 6:4.

OSTALI REZULTATI:

Španija, VIC – 10 000 USD
1. kolo
Miki Janković – Hose Čeka-Kalvo 6:3, 4:6, 3:6

Italija, Kaserta – 25 000 USD
1. kolo
Natalija Kostić – Petra Krejsova 4:6, 2:6

Rumunija, Temišvar – 10 000 USD
1. kolo
Elizabeta Bauer – Patricija Lankranjan 3:6, 6:7
Dejana Radanović – Tereza Malikova 2:6, 2:6

Maroko, Kazablanka – 25 000 USD
1. kolo
Tamara Čurović – Jana Bučina 5:7, 2:6

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Dejana Radanović, Ivana Jorović, Laslo Đere, Mina Marković, Nikola Milojević, Nina Stojanović, Ognjen Šunjarević, Stefan Milićević, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.