13/05/13 - 16:19h

Srpske teniske nade: Titula za Milojevića, Kačarevoj finale

 

Mladi teniseri Srbije imali su veoma uspešnu nedelju. Najbolji junior naše zemlje Nikola Milojević slavio je u Maroku, Marina Kačar je igrala finale u Grčkoj, a Aleksandra Krunić stigla je do polufinala na fjučersu u Trnavi.

Nikola Milojevic

Nikola Milojevic

Najbolji junior naše zemlje, Nikola Milojević osvojio je titulu na juniorskom ITF turniru prve kategorije u Maroku. Momak koji će za nešto više od mesec dana napuniti osamnaest godina ostvaruje više nego odlične rezultate u juniorskoj konkurenciji. U finalu ovog turnira savladao je svog vršnjaka, Haimea Ignacija Galeguilosa iz Čilea sa 6:3, 6:2. Milojević je bio prvi nosilac na turniru, pa mu je titula pripala bez mnogo iznenađenja. U ženskoj konkurenciji na ovom turniru našu zemlju su predstavljale Mina Marković (17) i Teodora Radosavljević (17). Teodora je ispala u drugom kolu, dok je Mina stigla do polufinala, gde je poražena od trećeg nosioca, Amerikanke Džoniz Renau. One su se oprobale i u dublu, a izgubile su već u drugom kolu.

Marina Kačar je ove nedelje nastupila na turniru u Grčkoj koji se igrao za nagradni fond od 10 000 dolara. Dvadesetogodišnja teniserka naše zemlje igrala je u finalu, gde je, nažalost, poražena od Pei-Či Li, petog nosioca na turniru. Teniserka iz Kineskog Tajpeha slavila je u borbi za titulu sa 6:1, 7:5.

Aleksandra Krunić je igrala na turniru u Trnavi (75 000 dolara). Naša mlada teniserka i dugogodišnja uzdanica selektora srpskog Fed kup tima završila je takmičenje u Slovačkoj u polufinalu. Sa 7:6, 6:2 poražena je od iskusnije, i sedam godina starije Čehinje Barbore Zahlavove Stricove.

U Turskoj je održan fjučers koji se igrao za nagradni fond od 10 000 dolara, a srpski teniser Marko Tepavac stigao je do četvrtfinala. Ovaj devetnaestogodišnjak prošao je uspešno dve runde, a onda izgubio sa 6:4, 6:2 od osmog nosioca, Britanca Toma Farkuharsona. Tepavac je učestvovao i u dublu, gde je takođe poražen u četvrtfinalu. On i Kanađanin Antoni Ričard izgubili su od drugih nosioca, nemačko- austrijske kombinacije koju čine Robin Kern i Maksimilijan Neuhrist.

Ne tako uspešan rezultat zabeležila je osamnaestogodišnja Katarina Ostojić koja je na turniru u Šarm El Šeiku stigla do druge runde. Iako nezapažen rezultat u singlu, Ostojićeva je igrala polufinale dublova. Ona i Bosanka Dea Herdzelaš poražene su u borbi za titulu od prvih nosioca, Anastasije Karčenko i Ane Morgine (5:7, 6:4, 11:9).

Devetnaestogodišnja Jovana Jakšić igrala je na turniru u Johanesburgu koji se igrao za nagradni fond od 50 000 dolara. Jedna od najvećih ženskih teniskih nada u našoj zemlji poražena je već u drugom kolu, od šest godina starije zemljakinje Teodore Mirčić, koja je takmičenje završila u polufinalu.

U nedelji iza nas u Srbiji je održano letnje državno prvenstvo u kategoriji do 18 godina. Titule su pripale Bojani Marinković iz teniskog kluba As iz Novog Sada, i Luki Iliću, teniseru Kraljeva.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Bojana Marinković, Jovana Jakšić, Katarina Ostojić, Luka Ilić, Marina Kačar, Marko Tepavac, Mina Marković, Nikola Milojević, Srpski teniski talenti, Teodora Radosavljević


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.