20/09/16 - 14:32h

SRPSKE TENISKE NADE: Teniserke odlične u Mađarskoj, Francuskoj i Bosni

 

Prethodna nedelje je u znaku uspeha mladih srpskih teniserki.


Nina Stojanovic, zimbio.com

Nina Stojanovic, zimbio.com

Dvadesetogodišnja Dejana Radanović igrala je finale ITF turnira u Mađarskoj. Do trofeja nije uspela da dođe, jer je bolja od nje bila sedma nositeljka, Irina Maria Bara iz Rumunije.

Naša teniserka Ivana Jorović (19) bila je postavljena za prvog favorita na ovom takmičenju, ali ga je završila porazom u četvrtfinalu od Tereze Mrdeže iz Hrvatske. Bojana Marinković (19) poražena je u prvoj rundi singla.

Sve tri igračice ostvarile su odličan rezultat u dublu – polufinale. Bojana i Dejana su igrale u paru, dok je Ivanina protivnica bila Anhelina Kalinina iz Ukrajine.

Takmičenje u Francuskoj Nina Stojanović (20) završila je porazom u drugoj rundi singla, ali je igrala finale dublova. U paru sa Korneliom Lister iz Švedske izgubila je u borbi za trofej od trećih favoritkinja, Irine Kromačeve i Marine Zanevske.

Naša juniorka Aleksandra Stanković (15) igrala je finale turnira pete kategorije u Mostaru. Bila je peta nositeljka, a finalu je izgubila od treće, Romane Cisovske iz Slovačke. U dubl konkurenciji Aleksandra je igrala četvrtfinale, a naš predstvanik u muškom delu žreba, Mihailo Popović (15) izgubio je na startu turnira.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Stanković, Bojana Marinković, Dejana Radanović, Ivana Jorović, Mihailo Popović, Nina Stojanović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.