19/10/15 - 18:31h

Srpske teniske nade: Radanovićevoj polufinale u Puli, Stojanovićeva i Marinkovićeva odlične u dublu

 

Mladi srpski teniseri i u nedelji iza nas igrali su na turnirima širom sveta. Dok su u singlu najuspešniji bili Dejana Radanović i Petar Conkić, Nina Stojanović i Bojana Marinković ostvarile su zapažene rezultate u dubl konkurenciji.

Nina Stojanovic

Nina Stojanovic

Dejana Radanović (19) igrala je na turniru u Puli (10 hiljada dolara), gde je bila postavljena za drugog nosioca. Radanovićeva je stigla do polufinala, a bolja od nje bila je četiri godine starija Vanda Lukaš koja je kasnije i osvojila turnir. Mađarica je u borbi za finale slavila sa 2:1 u setovima, 6:2, 3:6, 6:3.

Nina Stojanović (19) je ove nedelje nastupala na ITF turniru u SAD-u koji se igrao za nagradni fond od 25 hiljada dolara. Iako je u singlu već u prvoj rundi izgubila od četvrte nositeljke, Indijke Šahar Per (28), Stojanovićeva je ostvarila sjajan rezultat u dublu. Igrala je u paru sa Grkinjom Despinom Papamichel, a njih dve stigle su do polufinala.

Na ITF turniru u Grčkoj (10 hiljada dolara) još jedna mlada srpska teniserka stigla je do polufinala dublova. Bojana Marinković (18) igrala je u paru sa nešto starijom sunarodnicom Milanom Spremo, a njih dve su u borbi za finale poražene od rumunskog dubla, kasnije osvajačica titule, Kuzmove i Serbanove. Bojana je igrala i singl, a u drugoj rundi je bolja od nje bila turska teniserka Pemra Ozgen.

Devetnaestogodišnji Petar Conkić učestvovao je na ITF turniru u Šarm El Šeiku koji se igrao za nagradni fond od 10 hiljada dolara. Srpski teniser stigao je do četvrtfinala, gde je sa 6:3, 6:4 izgubio od Britanca Luka Bembridža, dvadesetogodišnjaka koji je trenutno 721. na ATP listi.

JUNIORI:

Što se tiče juniora, najbolji srpski teniser u toj konkurenciji, Miomir Kecmanović (16) učestvovao je na turniru A kategorije u Japanu, gde je stigao do osmine finala. Porazio ga je godinu dana mlađi Nikola Kun iz Nemačke (2:1). Do osmine finala, ali na turniru pete kategorije u Kanadi, stigla je i petnaestogodišnja Ivana Ilić.

OSTALI REZULTATI:

Albena, Bugarska (10 hiljada dolara)
Drugo kolo:
MILETIĆ Kristina – ZLATANOVA Vivian 0:2 (3:6, 4:6)

El Kantaoui, Tunis (10 hiljada dolara)
Prvo kolo:
MIHAJLOVIĆ Miloš – VEINHANDL Lukas – 0:2 (3:6, 1:6)

Minsk, Belorusija (10 hiljada dolara)
Prvo kolo:
MILOJEVIĆ Nikola – KOTOV Pavel 0:2 (1:6, 3:6)

El Kantaoui, Tunis (10 hiljada dolara)
Prvo kolo:
STOJČIĆ Nađa – FEDOSENKOVA Georgina – 0:2 (1:6, 2:6)

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Dejana Radanović, Miomir Kecmanović, Nikola Milojević, Nina Stojanović, Petar Conkić, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.