21/09/15 - 15:49h

Srpske teniske nade: Olga blistala u Novom Sadu, Ivana stigla do najboljeg plasmana na WTA listi u karijeri!

 

I ove nedelje smo pratili rezultate srpskih tenisera i teniserki do 20 godina, a najbolji rezultat ostvarila je četrnaestogodišnja Olga Danilović, koja je osvojila titulu u singlu i igrala polufinale dublova na juniorskom turniru u Novom Sadu. Pored nje, tu je i Ivana Jorović koja je stigla do najboljeg plasmana na WTA listi u karijeri.

Olga Danilovic

Olga Danilovic

Osamnaestogodišnja Ivana Jorović je prethodne nedelje igrala na ITF turniru u Holandiji, koji se igrao za nagradni fond od 25 hiljada dolara. Naša teniserka došla je do četvrtfinala, gde je poražena od treće nositeljke, Lesli Kerkove, sa 2:1 u setovima. Ivana je ove nedelje 264. teniserka sveta, što je njen najbolji plasman na rang listi u karijeri.

Prethodne nedelje je na terenima teniskog kluba Zlatibor Springs na Zlatiboru održan Serbia F11 fjučers. Igran je za nagradni fond od 10 hiljada dolara, a na duploj kruni, titulama i u singlu i u dublu, treba čestitati domaćem teniseru Danilu Petroviću (23). Što se tiče tenisera rođenih do 1995. godine, čije rezultate pratimo u rubrici Srpske teniske nade, najbolji rezultat u singlu ostvarili su Strahinja Rakić (19), Luka Ilić (20) i Miloš Nikolić (17), koji su stigli do druge runde. Aleksa Lazarević (16), Petar Conkić (19), Stefan Milićević (18), Goran Marković (20) i Luka Sučević (19) poraženi su na startu turnira.
Iako poražen u drugom kolu singla, dvadesetogodišnji Luka Ilić igrao je finale dublova. Njega i Darka Jandrića (21), su u borbi za finale savladali sunarodnik Danilo Petrović (23) i Hrvat Nino Serdarušić, sa 2:1 u setovima.

JUNIORI

Na juniorskom US Openu Srbija je imala samo jednog predstavnika, Miomira Kecmanovića (16). On je stigao do drugog kola u singlu, gde je poražen od tenisera iz Švedske Mikaela Imera, sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3), a u dublu je izgubio već na startu turnira.

U Novom Sadu igran je 17. Junior Serbia Open, a najuspešniji predstavnik naše zemlje bila je talentovana Olga Danilović (14). Jedna od najboljih mladih teniserki Srbije osvojila je titulu u singlu savladavši u finalu prvu nositeljku i 57. juniorku sveta, Joanu Minku iz Rumunije, sa ubedljivih 6:1, 6:4. Olga je, takođe, igrala i polufinale dublova, u paru sa Nikolinom Jović (17). Sjajan rezultat u dublu ostvarile su i Natalija Popović (16) i Jovana Vuković (15), koje su poražene u četvrtfinalu. Što se singla tiče, Popovićeva, Vukovićeva i Hristina Đokić (16) stale su u drugoj rundi, a Nikolina Jović (17), Vera Marković (15), Tijana Spasojević (16), Anđela Sebrek (17) i Teodora Sabljarević (16) zaustavljene su u prvom kolu.
Dečaci nisu imali mnogo uspeha. Svi srpski predstavnici poraženi su u prvom kolu – Boris Butulija (16), Konstantin Kirovski (16), Marko Miladinović (14) i Aleksa Daskalović (17).

OSTALI REZULTATI

Antalija, Turska (10 hiljada dolara)
Drugo kolo:
POPIVODA Mila – GAJDARŽI Ksenija 0:2 (2:6, 4:6)

Hajderbad, Indija (10 hiljada dolara)
Prvo kolo:
LUKIĆ Jelena – ŠAMARTI Sai Samita 1:2 (6:2, 6:7, 2:6)

Bol, Hrvatska (10 hiljada dolara)
Prvo kolo:
DANČETOVIĆ Emilija – OKALOVA Martina 0:2 (2:6, 0:6)

Batumi, Gruzija (25 hiljada dolara)
Prvo kolo:
STOJANOVIĆ Nina – ULUKAN Ksenija 1:2 (2:6, 7:5, 4:6)

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Boris Butulja, Hristina Đokić, Ivana Jorović, Jovana Vuković, Luka Ilić, Luka Sučević, Miomir Kecmanović, Nikolina Jović, Nina Stojanović, Olga Danilović, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Stefan Milićević, Strahinja Rakić, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.