11/04/16 - 22:18h

SRPSKE TENISKE NADE: Nini izmakla titula, Olga igrala dva polufinala

 


Srpska teniserka Nina Stojanović igrala je finale na ITF turniru u Uzbekistanu, a juniorka Olga Danilović došla je do polufinala i u singl i u dubl konkurenciji na takmičenju u Španiji.

Olga Danilovic

Olga Danilovic

Nina Stojanović (19) igrala je finale ITF turnira u Uzbekistanu (25 000 dolara). Ona je na putu do borbe za titulu eliminisala prvu i petu nositeljku, a u finalu je od nje bolja bila Rebeka Sramkova (19) iz Slovačke.

Devetnaestogodišnja Bojana Marinković je na ITF turniru u Grčkoj (10 000 dolara) stigla do četvrtfinala. U borbi za polufinale poražena je od vršnjakinje iz Italije, Debre Keze, sa 6:2, 7:6.

Na turniru u Turskoj (10 000 dolara) Srbija je imala dve predstavnice. Dejana Radanović je igrala četvrtfinale, a Tijana Spasojević (17) je takmičenje završila u drugom kolu. Dejana je bila postavljena za osmog nosioca, a na korak od polufinala izgubila je od prve favoritkinje, Ivon Kavale iz Španije, sa 2:1 u setovima, 6:7, 7:6, 2:6. Španjolka je bila bolja i od Tijane sa 6:2, 6:1.

JUNIORI:

Olga Danilović je na juniorskom turniru u Španiji i u singlu i u dublu igrala polufinalne duele. U singlu je bila postavljena za desetu nositeljku i u borbi za finale je sa 6:1, 6:2 izgubila od Seone Mendez iz Australije. U dublu joj je partnerka bila domaća teniserka Paula Aris Manjon, a poražene su od rusko-beloruske kombinacije, Amine Anšibe i Nike Šitkouskaje.

OSTALI REZULTATI:

Heraklion, Grčka (10 000 dolara)
Prvo kolo
Milan DRINIĆ – Adrian SIKORA 6:7, 1:6

Antalija, Turska (10 000 dolara)
Prvo kolo
Petar CONKIĆ – Lojd HARIS 2:6, 6:4, 6:7

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Dejana Radanović, Milan Drinić, Nina Stojanović, Olga Danilović, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Tijana Spasojević, Vesti


Komentari