11/04/16 - 22:18h

SRPSKE TENISKE NADE: Nini izmakla titula, Olga igrala dva polufinala

 

Srpska teniserka Nina Stojanović igrala je finale na ITF turniru u Uzbekistanu, a juniorka Olga Danilović došla je do polufinala i u singl i u dubl konkurenciji na takmičenju u Španiji.

Olga Danilovic

Olga Danilovic

Nina Stojanović (19) igrala je finale ITF turnira u Uzbekistanu (25 000 dolara). Ona je na putu do borbe za titulu eliminisala prvu i petu nositeljku, a u finalu je od nje bolja bila Rebeka Sramkova (19) iz Slovačke.

Devetnaestogodišnja Bojana Marinković je na ITF turniru u Grčkoj (10 000 dolara) stigla do četvrtfinala. U borbi za polufinale poražena je od vršnjakinje iz Italije, Debre Keze, sa 6:2, 7:6.

Na turniru u Turskoj (10 000 dolara) Srbija je imala dve predstavnice. Dejana Radanović je igrala četvrtfinale, a Tijana Spasojević (17) je takmičenje završila u drugom kolu. Dejana je bila postavljena za osmog nosioca, a na korak od polufinala izgubila je od prve favoritkinje, Ivon Kavale iz Španije, sa 2:1 u setovima, 6:7, 7:6, 2:6. Španjolka je bila bolja i od Tijane sa 6:2, 6:1.

JUNIORI:

Olga Danilović je na juniorskom turniru u Španiji i u singlu i u dublu igrala polufinalne duele. U singlu je bila postavljena za desetu nositeljku i u borbi za finale je sa 6:1, 6:2 izgubila od Seone Mendez iz Australije. U dublu joj je partnerka bila domaća teniserka Paula Aris Manjon, a poražene su od rusko-beloruske kombinacije, Amine Anšibe i Nike Šitkouskaje.

OSTALI REZULTATI:

Heraklion, Grčka (10 000 dolara)
Prvo kolo
Milan DRINIĆ – Adrian SIKORA 6:7, 1:6

Antalija, Turska (10 000 dolara)
Prvo kolo
Petar CONKIĆ – Lojd HARIS 2:6, 6:4, 6:7

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Dejana Radanović, Milan Drinić, Nina Stojanović, Olga Danilović, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Tijana Spasojević, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.