16/02/15 - 12:30h

Srpske teniske nade: Milojević finalista u Turskoj, Marjanovićeva blistala u Švajcarskoj

 

Mladi srpski teniseri igrali su ove nedelje turnire širom sveta, a najzapaženije rezultate ostvarili su nekada najbolji junior sveta, Nikola Milojević, i šesnaestogodišnja Nina Marjanović.

Nikola Milojevic

Nikola Milojevic

Nekada svetski broj 1 u juniorskoj konkurenciji, Nikola Milojević, bio je prethodne nedelje finalista fjučersa u Turskoj, koji se igrao za nagradni fond od 10 000 dolara. Devetnaestogodišnji Milojević, trenutno 383. teniser sveta, izgubio je u borbi za titulu od Rikarda Belotija iz Italije, sa 7:6, 7:5.

Juniorka Nina Marjanović (16), učestvovala je na turniru četvrte kategorije u Švajcarskoj, gde je ostvarila odlične rezultate u singlu i dublu. U pojedinačnoj konkurenciji igrala je četvrtfinale, i izgubila od Eve Mari Voraček sa 6:4, 6:4.
Marjanovićeva je u dublu igrala polufinale, a ona i Vanesa Zemp iz Švajcarse bile su postavljene za prve nosioce. Poražene su od domaće kombinacije, Kung/Maracota sa 6:4, 6:4.

Na ovom turniru igrala je i Nikolina Tešić (16), koja je u paru sa Merion Šatenet iz Francuske stigla do druge runde, gde su poražene upravo od Kung i Maracote.

Na fjučersu u Tunisu (10 000 USD) predstavljao nas je Marko Tepavac (20). On je u četvrtfinalu izgubio od prvog nosioca, Artura De Grifa, trenutno 249. tenisera sveta, sa 6:4, 6:1.

Nikolina Jović (16) igrala je na juniorskom turniru druge kategorije u Tunisu, gde je stigla do četvrtfinala. Ona je ovaj duel predala drugoj nositeljki, Aleksandri Pospelovoj, pri vođstvu Ruskinje od 6:0, 3:0. Pospelova je kasnije i osvojila turnir.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Marko Tepavac, Nikola Milojević, Nikolina Jović, Nina Marjanović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.