29/04/13 - 22:40h

Srpske teniske nade: Laslo Đere igrao polufinale, Nina Stojanović finale

 

Do sada ova rubrika sa srpskim teniskim nadama nije bila zastupljena u našim medijima, pa je zato Tenis Uživo odlučio da vas obaveštava o učinku naših mladih tenisera i teniserki.

Laslo Djere

Laslo Djere

Od 22. Do 28. aprila u Francuskoj, u primorskom gradu Bolju održan je turnir prve kategorije za juniore na šljaci, a prvi nosilac je bio Srbin Laslo Đere. Laslo je stigao do polufinala gde je pri rezultatu 6:0, 3:0 za protivnika bio primoran da preda meč zbog povrede. U prvom kolu Laslo je bio slobodan, u drugom i trećem je do trijumfa stigao posle preokreta. U četvrtfinalu je sa dva puta po 6:2 deklasirao švajcarca Bodmera da bi ga u polufinalu na već opisan način zaustavio Rus Rublev, koji je kasnije u finalu poražen od Nemca Zvereva.

Nina Stojanovic

Nina Stojanovic

U ženskoj konkurenciji našu zemlji na ovom turniru predstavljale su Đina Milovanović i Nina Stojanović, i obe su bile više nego uspešne. Đina i Nina su sjajnom igrom stigle do polufinala. Milovanović je tu zaustavljena dok je Nina Stojanović otišla i korak dalje, pobedivši Ruskinju Marfutinu sa neverovatnih 6:0, 6:0. Ipak, u finalu je za nju prejaka bila Jelena Ostapenko iz Letonije, bilo je 6:0. 6:3. Od 24. Do 28. ovog meseca održan je Kenana kup u Bugarskoj. Ovo takmičenje treće kategorije prošlo je neslavno za našeg Filipa Grbića, jer je već na startu poražen od Nemca Čepielevskog sa 6:3, 7:6. Turnir je osvojio Poljak Lomacki.

Srbija je u ženskoj konkurenciji imala čak tri predstavnika, Bojana Marinković, Mina Marković i Nikolina Jović takmičenje su okončale u drugom kolu. Pobednik turnira bila je domaća igračica Vivian Zlatanova. I ova nadmetanja održana su na šljaci.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Bojana Marinković, Laslo Đere, Mina Marković, Nikolina Jović, Nina Stojanović, Srpski teniski talenti, Vesti, Đina Milovanović


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.