25/04/16 - 13:52h

SRPSKE TENISKE NADE: Kecmanoviću prvo ITF finale, Danilovićevoj dupla kruna

 


Sjajna nedelja je iza naših mladih tenisera. Juniorka Olga Danilović osvojila je duplu krunu u Bugarskoj, Miomir Kecmanović igrao je svoje prvo ITF finale, a Bojana Marinković i Petar Conkić pokazali su dobre rezultate u dublu.

Olga Danilovic

Olga Danilovic

Srpski junior, šesnaestogodišnji Miomir Kecmanović, igrao je prošle nedelje svoje prvo ITF finale, na takmičenju u SAD-u. Tokom celog turnira Miomir je pružao sjajne partije, u četvrtfinalu je čak porazio prvog nosioca, ali nije uspeo da se domogne titule. U borbi za trofej savladao ga je peti nosilac, njegov vršnjak Denis Šapovalov. Kanađanin, inače 450. teniser sveta, bio je bolji od Kecmanovića sa 2:1 u setovima, 7:5, 2:6, 7:6.

Na ITF turniru u Grčkoj (10 000 dolara) predstavljala nas je Bojana Marinković (19). Ona je u paru sa Slovenkom Natalijom Sipek igrala u polufinalu dublova. U borbi za finale sa 6:2, 6:2 porazile su ih druge nositeljke, rusko-ukrajinska kombinacija Savinik-Sotnikova. Bojana je u singlu poražena u prvom kolu.

Petar Conkić (19) je na takmičenju u Antaliji (10 000 dolara) igrao četvrtfinale dublova. U paru sa Kristijanom Hiršmilerom iz Nemačke poražen je od trećih nosilaca sa ubedljivih 6:2, 6:2. U singlu je takmičenje završio u drugom kolu, gde je bolji od njega bio četvrti favorit, Ričard Gab iz Velike Britanije, sa 6:1, 6:3.

JUNIORI

Olga Danilović (15) osvojila je duplu krunu na Kenana kupu u Bugarskoj! Na juniorskom turniru iz druge kategorije, Danilovićeva je slavila i u singlu i u dublu. U pojedinačnoj konkurenciji je u finalu sa 6:0, 6:4 savladala prvu favoritkinju na turniru, Rumunku Andreu Kračun, a u igri dublova je u paru sa Frančeskom Džouns uz Velike Britanije sa 7:6, 6:0 bila bolja od kombinacije Černišova-Jemeljanenka.

Na ovom takmičenju učestvovali su i Jovana Vuković (16), Marko Miladinović (15) i Konstantin Kirovski (17), ali niko od njih nije uspeo da prođe prvo kolo.

Petnaestogodišnja Draginja Vuković igrala je polufinale na juniorskom turniru treće kategorije u Tunisu. Vukovićeva je u borbi za finale poražena od druge favoritkinje, domaće teniserke, Čiraz Behri sa 6:3, 7:5.

OSTALI REZULTATI:

Hamamet, Tunis (10 000 dolara)
Prvo kolo:
Tamara TOMIĆ – Žulijet Maria Žozefin STEUR 2:6, 3:6

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Draginja Vuković, Jovana Vuković, Konstantin Kirovski, Marko Miladinović, Miomir Kecmanović, Olga Danilović, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari