25/04/16 - 13:52h

SRPSKE TENISKE NADE: Kecmanoviću prvo ITF finale, Danilovićevoj dupla kruna

 

Sjajna nedelja je iza naših mladih tenisera. Juniorka Olga Danilović osvojila je duplu krunu u Bugarskoj, Miomir Kecmanović igrao je svoje prvo ITF finale, a Bojana Marinković i Petar Conkić pokazali su dobre rezultate u dublu.

Olga Danilovic

Olga Danilovic

Srpski junior, šesnaestogodišnji Miomir Kecmanović, igrao je prošle nedelje svoje prvo ITF finale, na takmičenju u SAD-u. Tokom celog turnira Miomir je pružao sjajne partije, u četvrtfinalu je čak porazio prvog nosioca, ali nije uspeo da se domogne titule. U borbi za trofej savladao ga je peti nosilac, njegov vršnjak Denis Šapovalov. Kanađanin, inače 450. teniser sveta, bio je bolji od Kecmanovića sa 2:1 u setovima, 7:5, 2:6, 7:6.

Na ITF turniru u Grčkoj (10 000 dolara) predstavljala nas je Bojana Marinković (19). Ona je u paru sa Slovenkom Natalijom Sipek igrala u polufinalu dublova. U borbi za finale sa 6:2, 6:2 porazile su ih druge nositeljke, rusko-ukrajinska kombinacija Savinik-Sotnikova. Bojana je u singlu poražena u prvom kolu.

Petar Conkić (19) je na takmičenju u Antaliji (10 000 dolara) igrao četvrtfinale dublova. U paru sa Kristijanom Hiršmilerom iz Nemačke poražen je od trećih nosilaca sa ubedljivih 6:2, 6:2. U singlu je takmičenje završio u drugom kolu, gde je bolji od njega bio četvrti favorit, Ričard Gab iz Velike Britanije, sa 6:1, 6:3.

JUNIORI

Olga Danilović (15) osvojila je duplu krunu na Kenana kupu u Bugarskoj! Na juniorskom turniru iz druge kategorije, Danilovićeva je slavila i u singlu i u dublu. U pojedinačnoj konkurenciji je u finalu sa 6:0, 6:4 savladala prvu favoritkinju na turniru, Rumunku Andreu Kračun, a u igri dublova je u paru sa Frančeskom Džouns uz Velike Britanije sa 7:6, 6:0 bila bolja od kombinacije Černišova-Jemeljanenka.

Na ovom takmičenju učestvovali su i Jovana Vuković (16), Marko Miladinović (15) i Konstantin Kirovski (17), ali niko od njih nije uspeo da prođe prvo kolo.

Petnaestogodišnja Draginja Vuković igrala je polufinale na juniorskom turniru treće kategorije u Tunisu. Vukovićeva je u borbi za finale poražena od druge favoritkinje, domaće teniserke, Čiraz Behri sa 6:3, 7:5.

OSTALI REZULTATI:

Hamamet, Tunis (10 000 dolara)
Prvo kolo:
Tamara TOMIĆ – Žulijet Maria Žozefin STEUR 2:6, 3:6

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Draginja Vuković, Jovana Vuković, Konstantin Kirovski, Marko Miladinović, Miomir Kecmanović, Olga Danilović, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.