13/08/13 - 15:31h

Srpske teniske nade: Katarini Adamović polufinale i titula u Pirotu, Krunićeva slavila u Izmiru!

 


Da ćemo u budućnosti u njoj imati veliki oslonac u Fed kup mečevima, posebno u dublu, još jednom nam je pokazala Aleksandra Krunić (20). Naša mlada teniserka osvojila je titulu u Izmiru! U paru sa Katarinom Piter iz Poljske, Aleksandra je u finalu savladala Kristi Boks iz SAD-a i Ebigejl Gutrije sa Novog Zelanda. Prvi nosioci bili su bolji sa 6:2, 6:2.

Aleksandra Krunic

Aleksandra Krunic

Veliki broj naših mladih teniserki u nedelji iza nas igrao je na turniru u Pirotu. Na domaćem terenu najbolje se pokazala devetnaestogodišnja Katarina Adamović koja je stigla do polufinala. Izgubila je sa 6:3, 6:2 od tri godine starije Eve Vakano iz Holandije. Dejana Radanović (17) ispala je u drugom kolu, a Kristina Ostojić (18), Sara Grubač (16), Ana Glumac (17), Bojana Marinković (16), Dajana Dukić (17), Milica Čortanovački (16), Isidora Pejović (16) i Marija Vera Stanković (16) poražene su u prvom kolu.
Adamovićeva je bila uspešna i u dublu, gde je osvojila titulu! Igrala je u paru sa Vladicom Babić iz Crne Gore, a njih dve su u finalu bile bolje od Borislave Botušarove i Ani Vangelove iz Bugarske.

Osamnaestogodišnja Tamara Čurović igrala je na turniru u Moskvi (25 000 USD), gde je stigla do četvrtfinala! Naša teniserka izgubila je u borbi za polufinale od svoje vršnjakinje Maje Katsitadze uz Rusije sa 6:2, 6:2. Čurovićeva je i u dublu igrala četvrtfinale. Ona i njena partnerka Justina Jegiolka iz Poljske poražene su sa Fomine i Škudun sa 7:6, 3:6, 10:5. Ukrajinke su kasnije osvojile ovaj turnir.

Na Serbia F8 fjučersu u Novom Sadu nije učestvovalo mnogo naših tenisera, a oni koji jesu nisu ostvarili dobre rezultate na koje su nas navikli. Marko Tepavac (19), Petar Conkić (17), Nebojša Perić (20) i Filip Grbić (16) poraženi su na startu turnira.

Junior Željko Milović igrao je na turniru četvrte kategorije u Portugalu i stigao do drugog kola. Sedamnaestogodišnji Milović poražen je od domaćeg tenisera Migela Semeda sa 2:1 u setovima.

OSTALI REZULTATI:

$10,000 Arad – Rumunija
Prvo kolo:
Elizabeta BAUER
– Ema MIKULČIĆ – 4:6, 2:6.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Bojana Marinković, Dejana Radanović, Katarina Adamović, Katarina Ostojić, Marko Tepavac, Sara Grubač, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Vesti


Komentari