13/08/13 - 15:31h

Srpske teniske nade: Katarini Adamović polufinale i titula u Pirotu, Krunićeva slavila u Izmiru!

 

Da ćemo u budućnosti u njoj imati veliki oslonac u Fed kup mečevima, posebno u dublu, još jednom nam je pokazala Aleksandra Krunić (20). Naša mlada teniserka osvojila je titulu u Izmiru! U paru sa Katarinom Piter iz Poljske, Aleksandra je u finalu savladala Kristi Boks iz SAD-a i Ebigejl Gutrije sa Novog Zelanda. Prvi nosioci bili su bolji sa 6:2, 6:2.

Aleksandra Krunic

Aleksandra Krunic

Veliki broj naših mladih teniserki u nedelji iza nas igrao je na turniru u Pirotu. Na domaćem terenu najbolje se pokazala devetnaestogodišnja Katarina Adamović koja je stigla do polufinala. Izgubila je sa 6:3, 6:2 od tri godine starije Eve Vakano iz Holandije. Dejana Radanović (17) ispala je u drugom kolu, a Kristina Ostojić (18), Sara Grubač (16), Ana Glumac (17), Bojana Marinković (16), Dajana Dukić (17), Milica Čortanovački (16), Isidora Pejović (16) i Marija Vera Stanković (16) poražene su u prvom kolu.
Adamovićeva je bila uspešna i u dublu, gde je osvojila titulu! Igrala je u paru sa Vladicom Babić iz Crne Gore, a njih dve su u finalu bile bolje od Borislave Botušarove i Ani Vangelove iz Bugarske.

Osamnaestogodišnja Tamara Čurović igrala je na turniru u Moskvi (25 000 USD), gde je stigla do četvrtfinala! Naša teniserka izgubila je u borbi za polufinale od svoje vršnjakinje Maje Katsitadze uz Rusije sa 6:2, 6:2. Čurovićeva je i u dublu igrala četvrtfinale. Ona i njena partnerka Justina Jegiolka iz Poljske poražene su sa Fomine i Škudun sa 7:6, 3:6, 10:5. Ukrajinke su kasnije osvojile ovaj turnir.

Na Serbia F8 fjučersu u Novom Sadu nije učestvovalo mnogo naših tenisera, a oni koji jesu nisu ostvarili dobre rezultate na koje su nas navikli. Marko Tepavac (19), Petar Conkić (17), Nebojša Perić (20) i Filip Grbić (16) poraženi su na startu turnira.

Junior Željko Milović igrao je na turniru četvrte kategorije u Portugalu i stigao do drugog kola. Sedamnaestogodišnji Milović poražen je od domaćeg tenisera Migela Semeda sa 2:1 u setovima.

OSTALI REZULTATI:

$10,000 Arad – Rumunija
Prvo kolo:
Elizabeta BAUER
– Ema MIKULČIĆ – 4:6, 2:6.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Bojana Marinković, Dejana Radanović, Katarina Adamović, Katarina Ostojić, Marko Tepavac, Sara Grubač, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.