01/07/13 - 20:23h

Srpske teniske nade: Kačareva slavila u Prokuplju, Janković igrao polufinale u Šapcu, Jakšićeva u Švedskoj

 

Na turniru u Švedskoj koji se igrao za nagradni fond od 25 000 dolara predstavljale su nas Jovana Jakšić (19) i Doroteja Erić (20). Erićeva je u prvom kolu izgubila od Marine Melnikove iz Rusije sa 6:2, 7:5, a Jakšićeva je stigla do polufinala, gde je poražena od Crnogorke Danke Kovinić (6:2, 7:6). Ona je kasnije osvojila titulu savladaviši u finalu Jasminu Tinjić iz Bosne i Hercegovine.

Jovana Jaksic

Jovana Jaksic

Serija fjučersa u Srbiji se nastavlja, a prošle nedelje igralo se u Šapcu. Učestvovali su Petar Conkić (17), Dušan Vukičević (16), Miki Janković (18), Đorđe Đoković (17), Luka Ilić (18) i Goran Marković (17). Najbolji rezultat ostvario je osamnaestogodišnji Miki Janković koji je u polufinalu izgubio od prvog nosioca, Damira Džumhura iz Bosne. Luka Ilić i Đorđe Đoković poraženi su u drugom kolu, a Marković, Conkić i Vukičević na startu turnira.
Najuspešniji srpski dubl stigao je do polufinala, a činili su ga sedamnaestogodišnjaci Strahinja Rakić i Petar Conkić. Njih dvojica su u borbi za finale izgubili od momaka koji su kasnije osvojili titulu, Partla i Fabiana iz Slovačke.

Devojke su igrale u Prokuplju, a predstavljale su nas Katarina Adamović (19), Gorana Stevanović (20), Nikolina Jović (15), Džina Milovanović (16), Dajana Dukić (17), Dejana Radanović (17) i Marina Kačar (20). Najbolji rezultat ostvarila je Marina Kačar koja je postala šampionka ovog turnira. Dvadesetogodišnja srpska teniserka savladala je u finalu Emu Mikulčić iz Hrvatske sa 6:4, 6:3. Dejana Radanović, Džina Milovanović i Dajana Dukić poražene su u drugom kolu, a Nikolina, Gorana i Katarina na startu turnira.

Na juniorskom ITF turniru u Tunisu imali smo tri predstavnika – Ivu Ivković (16) i Katarinu Kozarov (15) u ženskoj konkurenciji i Srđana Jakovljevića (17) u konkurenciji dečaka. Iva je poražena u prvom kolu, dok je Katarina ostvarila sjajan rezultat i plasirala se u polufinale. Tamo je izgubila od Viktorije Kuzmove iz Slovačke sa 6:1, 6:0. Jakovljević je zaustavljen u drugom kolu.

OSTALI REZULTATI:

PAMIRA OPEN – Rumunija (10 000 USD)
Prvo kolo:
Marko Tepavac – Maksim Dubarenko 3:6, 4:6

Lacoste Dalyan Cup – Turska (10 000 USD)
Drugo kolo:
Dunja Stamenković – Polina Lejkina 6:4, 0:6, 1:6

MELILLA – Španija (10 000 USD)
Prvo kolo:
Anđela Novčić – Ajnoa Atuča Gomez – 2:6, 2:6

$25,000 Stuttgart-Vaihingen – Nemačka
Prvo kolo:
Tamara Čurović – Stefani Vogt 2:6, 3:6
Natalija Kostić – Mirtil Gerges 6:7, 6:7

JUNIORI

AEGON Junior International Roehampton
Prvo kolo:
Nikola Milojević – Stefano Napolitano 6:7, 6:3, 4:6
Laslo Đere – Enzo Koakaud 2:6, 4:6

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejana Radanović, Djordje Djoković, Goran Markovic, Goran Marković, Laslo Đere, Luka Ilic, Luka Ilić, Marina Kačar, Marko Tepavac, Miki Janković, Nikola Milojević, Nikolina Jović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Strahinja Rakić, Teniseri, Teniserke, Vesti, Đina Milovanović


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.