19/05/13 - 17:53h

Srpske teniske nade: Još jedna titula za Jakšićevu, Kačarevoj polufinale

 

Mlada teniserka Srbije Jovana Jakšić došla je do još jedne titule u karijeri. Ona je slavila na turniru u Indoneziji, koji se igrao za nagradni fond od 25 hiljada dolara. Marini Kačar nije pošlo za rukom da ponovi rezultat od prošle nedelje i zaigra u još jednom finalu. Zaustavljena je u polufinalu fjučersa u Atini. Njih dve su ove nedelje imale zapaženije rezultate, a ostali mladi teniseri naše zemlje bili su uspešniji u kategoriji dublova.

Jovana Jaksic

Jovana Jaksic

Jovana Jakšić došla je titule na turniru u Indoneziji koji se igrao za nagradni fond od 25 hiljada dolara, i to je njena druga titula na turnirima u toj kategoriji. Jedna od najvećih ženskih teniskih nada naše zemlje, devetnaestogodišnja Jovana, u finalu je savladala svoju vršnjakinju Zi Jang iz Kine, sa 6:3, 6:2.

Marina Kačar je pre nedelju dana igrala finale, a ovoga puta zaustavljena je na korak od borbe za titulu. Od nje je u polufinalu turnira u Atini (10 000 dolara) bolja bila Anet Kontaveit iz Estonije. Dvadesetogodišnja Srpkinja izgubila je od prvog nosioca sa 3:6, 1:6.
Barbara Bonić (20) takođe je igrala na ovom turniru, a takmičenje je završila u četvrtfinalu. Lusi Braun uz Velike Britanije slavila je sa 6:1, 3:6, 6:3 u četvrtfinalnom duelu sa našom teniserkom.

Junior Laslo Đere (17) igrao je na fjučersu u Rumuniji koji se igrao za nagradni fond od 10 hiljada dolara. Naš teniser je takmičenje u singlu završio u četvrtfinalu, gde ga je sa 7:6, 0:6, 6:3 porazio tridesetogodišnji Benjamin Baleret iz Monaka. U konkurenciji dublova Đere je u paru sa domaćim teniserom Patrikom Kiorkilom predao polufinalni meč Baleretu i Francuzu Arneodou.

Dvadesetogodišnji Slobodan Jevtić igrao je na fjučersu u Bugarskoj, gde je poražen u drugom kolu singla. Bolji od njega bio je Žilijen Demo iz Francuske, sa 7:5, 1:6, 6:4. U dublu je igrao sa Markom Rajićem (21), a poraženi su u četvrtfinalu od bugarske kombinacije Halačev – Trendafilov.

Na turniru u Pragu (100 hiljada dolara) učestvovala je Aleksandra Krunić (20). Ona je poražna od Lusi Safarove već u prvom kolu turnira, sa 6:4, 6:3. Safarova, koja je postavljena za drugog nosioca kasnije je osvojila turnir. Aleksandra je igrala i u dublu, gde je u paru sa Poljakinjom Katarinom Piter poražena u polufinalu od prvih nosioca, Renate Voracove i Barbore Zahlavove Stricove.

Katarina Ostojić (18) igrala je u Šarm El Šeiku, gde je izgubila u prvom kolu singla. Poražena je sa 6:2, 6:3 od Nikol Meličar iz SAD-a. U dublu je nastupila sa Deom Herdzelaš iz Bosne i Hercegovine, a izgubile su u četvrtfinalu 7:5, 6:3 od italijansko-kineskog dubla, Rosatelo i Žu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Jovana Jakšić, Katarina Ostojić, Laslo Đere, Marina Kačar, Srpski teniski talenti, Teniserke


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.