03/11/15 - 18:16h

Srpske teniske nade: Jorovićevoj titula u Istanbulu, Marinkovićeva odlična u dublu

 

I ove nedelje su zablistali srpski teniski talenti. Ivana Jorović je osvojila ITF turnir u Istanbulu, Bojana Marinković je igrala polufinale dublova u Grčkoj, a juniori su bili dobri u obe konkurencije.

Ivana Jorovic

Ivana Jorovic

Ivana Jorović (18) ostvarila je odličan rezultat osvojivši ITF turnir u Istanbulu, koji se igrao za nagradni fond od 25 hiljada dolara. Ivana je u finalu sa 2:0 u setovima, 6:3, 6:4, savladala hrvatsku teniserku Janu Fet, 236. igračicu planete. Na ovom turniru učestvovala je i šesnaestogodišnja Boba Kotlica, koja je ispala u prvom kolu i u singl i u dubl konkurenciji.

Devetnaestogodišnja Bojana Marinković je na turniru u Grčkoj koji se igrao za nagradni fond od 10 hiljada dolara, igrala polufinale dublova. Ona i francuska teniserka Sara Čakarević poražene su od Valentini Gramatikopulu i Janike Vikernik. Bojana je igrala i u singlu, gde je izgubila u prvom kolu od Amine Anšibe iz Rusije.

Na ITF turniru u Grčkoj učestvovalo je pet srpskih tenisera mlađih od dvadeset godina, ali nijedan od ovih momaka nije ostvario zavidan rezultat. Četvorica su igrali kvalifikacije, a nijedan nije uspeo da prođe u glavni žreb. Željko Milović (19) je stigao do poslednje rudne pred glavni žreb, Milan Drinić (18) je ispao u drugom kolu, dok su sedamnaestogodišnji Milan Nikolić i njegov vršnjak Nikola Arsić ispali na startu takmičenja. U glavnom žrebu igrao je Petar Conkić (19), koji je u prvoj rundi poražen od osmog nosioca, Markosa Kalovelonisa iz Grčke, sa 7:6, 6:1.

JUNIORI

Na turniru četvrte kategorije u Mađarskoj, najbolje nas je predstavila petnaestogodišnja Jovana Vuković. Ona je igrala finale turnira, a sa 2:0 u setovima izgubila je od Hrvatice Ane Biskić. Natalija Popović (16) i Jana Bojović (16) su ispale u drugom kolu ovog takmičenja, dok su Tijana Spasojević (16), Mila Mejić (15) i Isidora Živković (16) turnir završile u prvoj rundi. Natalija Popović i Jovana Vuković igrale su dubl i bile su postavljene za prve nosioce, a ispale su u polufinalu.

Što se tiče dečaka, najbolji rezultat u singlu ostvario je Miloš Dabić (16) koji je stigao do četvrtfinala. Bolji od njega bio je šesti nosilac, Kristian Stefan Moldovan iz Rumunije, sa 7:5, 6:4. Marko Miladinović (14) izgubio je u drugoj rundi, a Aleksa Petrović (17) na startu turnira. Petrović je u paru sa hrvatskim teniserom Karlom Divkovićem igrao polufinale dublova, a Miladinović i njegov partner Jon Dan Abrudan izgubili su u prvom kolu.

Bojana Marković (16) i Draginja Vuković (15) igrale su na turniru pete kategorije u Austriji, gde su zajedno stigle do četvrtfinala dublova. Sa 6:2, 6:3 su ih u borbi za polufinale savladale Svenja Oksnar i Kristina Novak. U singlu su obe poražene na startu takmičenja.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Ivana Jorović, Jovana Vuković, Milan Drinić, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.