03/11/15 - 18:16h

Srpske teniske nade: Jorovićevoj titula u Istanbulu, Marinkovićeva odlična u dublu

 


I ove nedelje su zablistali srpski teniski talenti. Ivana Jorović je osvojila ITF turnir u Istanbulu, Bojana Marinković je igrala polufinale dublova u Grčkoj, a juniori su bili dobri u obe konkurencije.

Ivana Jorovic

Ivana Jorovic

Ivana Jorović (18) ostvarila je odličan rezultat osvojivši ITF turnir u Istanbulu, koji se igrao za nagradni fond od 25 hiljada dolara. Ivana je u finalu sa 2:0 u setovima, 6:3, 6:4, savladala hrvatsku teniserku Janu Fet, 236. igračicu planete. Na ovom turniru učestvovala je i šesnaestogodišnja Boba Kotlica, koja je ispala u prvom kolu i u singl i u dubl konkurenciji.

Devetnaestogodišnja Bojana Marinković je na turniru u Grčkoj koji se igrao za nagradni fond od 10 hiljada dolara, igrala polufinale dublova. Ona i francuska teniserka Sara Čakarević poražene su od Valentini Gramatikopulu i Janike Vikernik. Bojana je igrala i u singlu, gde je izgubila u prvom kolu od Amine Anšibe iz Rusije.

Na ITF turniru u Grčkoj učestvovalo je pet srpskih tenisera mlađih od dvadeset godina, ali nijedan od ovih momaka nije ostvario zavidan rezultat. Četvorica su igrali kvalifikacije, a nijedan nije uspeo da prođe u glavni žreb. Željko Milović (19) je stigao do poslednje rudne pred glavni žreb, Milan Drinić (18) je ispao u drugom kolu, dok su sedamnaestogodišnji Milan Nikolić i njegov vršnjak Nikola Arsić ispali na startu takmičenja. U glavnom žrebu igrao je Petar Conkić (19), koji je u prvoj rundi poražen od osmog nosioca, Markosa Kalovelonisa iz Grčke, sa 7:6, 6:1.

JUNIORI

Na turniru četvrte kategorije u Mađarskoj, najbolje nas je predstavila petnaestogodišnja Jovana Vuković. Ona je igrala finale turnira, a sa 2:0 u setovima izgubila je od Hrvatice Ane Biskić. Natalija Popović (16) i Jana Bojović (16) su ispale u drugom kolu ovog takmičenja, dok su Tijana Spasojević (16), Mila Mejić (15) i Isidora Živković (16) turnir završile u prvoj rundi. Natalija Popović i Jovana Vuković igrale su dubl i bile su postavljene za prve nosioce, a ispale su u polufinalu.

Što se tiče dečaka, najbolji rezultat u singlu ostvario je Miloš Dabić (16) koji je stigao do četvrtfinala. Bolji od njega bio je šesti nosilac, Kristian Stefan Moldovan iz Rumunije, sa 7:5, 6:4. Marko Miladinović (14) izgubio je u drugoj rundi, a Aleksa Petrović (17) na startu turnira. Petrović je u paru sa hrvatskim teniserom Karlom Divkovićem igrao polufinale dublova, a Miladinović i njegov partner Jon Dan Abrudan izgubili su u prvom kolu.

Bojana Marković (16) i Draginja Vuković (15) igrale su na turniru pete kategorije u Austriji, gde su zajedno stigle do četvrtfinala dublova. Sa 6:2, 6:3 su ih u borbi za polufinale savladale Svenja Oksnar i Kristina Novak. U singlu su obe poražene na startu takmičenja.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Ivana Jorović, Jovana Vuković, Milan Drinić, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Vesti


Komentari