22/08/16 - 20:58h

SRPSKE TENISKE NADE: Dražićevoj trofej u Južnoj Americi, Grujićeva i Mihailović najbolji na Zlatiboru

 


Mladi srpski teniseri i teniserke i ove nedelje ostvaruju sjajne rezultate. Bili su uspešni na domaćim terenima, komšijskoj Makedoniji, ali i u dalekoj Južnoj Americi.


Petar Conkic

Petar Conkic

U nedelji iza nas u Subotici je igran ITF turnir sa nagradnim fondom od 10 hiljada dolara. Najbolji rezultat ostvario je dvadesetogodišnji Petar Conkić, koji je u četvrtfinalu poražen od trećeg nosioca, Stefana Travalje iz Italije.

Do druge runde stigli su Boris Butulija (17) i Milan Drinić (18), a takmičenje su u prvom kolu završili Nebojša Milenković (20), Miloš Nikolić (18), Konstantin Kirovski (17), Miloš Dabić (17) i Bogdan Bajić (18).

U konkurenciji dublova, najdalje je dogurao Miloš Nikolić, koji je u paru sa šest godina starijim sunarodnikom Nebojšom Perićem stigao do polufinala.

Na Jug Openu, juniorskom turniru pete kategorije u Makedoniji predstavljalo nas je pet dečaka i sedam devojčica.

U muškoj konkurenciji najbolji rezultat ostvario je Bodin Žarković (16), koji je bio osmi nosilac i stigao je do četvrtfinala. U osmini finala zaustavljen je Viktor Jović (14), u drugom kolu Stefan Latinović (16), a dalje od prve runde nisu prošli Strahinja Pjeranović (16) i Pavle Drobnjaković (17).

Najbolja kod devojčica bile su Jovana Babić (15) i Doroteja Joksović (16) koje su poražene u osmini finala. U drugom kolu stale su Elena Gemović (16), Jovana Samočeta (16), Isidora Živković (17), Milica Vujović (15) i Ivana Ilić (16).

Katarina Dražić otputovala je u Trinidad i Tobago, na takmičenje pete kategorije. Naša sedamnaestogodišnja teniserka bila je postavljena za treću nositeljku, a u polufinalu je izgubila od sedme favoritkinje Kijane Sing.

U singlu joj to nije pošlo za rukom, ali je u dublu osvojila trofej. U paru sa Amerikankom Kloi Hemlin opravdala je ulogu favorita i u finalu sa 6:1, 6:4 savladala jamajčansko-mađarsku kombinaciju Blekvud/Fodor.

Otvoreno prvenstvo Zlatibora, turniru treće kategorije za devojčice i dečake do 12 godina, osvojili su desetogodišnja Jovana Grujić i godinu dana stariji Tadej Mihailović.

Grujićeva je u finalu bila bolja od Aleksandre Joković, a Mihailović je savladao Aleksu Smiljanića. Treće mesto osvojili su Sara Đunisijević i Iva Krga, odnosno Darko Petrović i Marko Popović.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Boris Butulja, Jovana Grujić, Katarina Dražić, Konstantin Kirovski, Milan Drinić, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari