22/08/16 - 20:58h

SRPSKE TENISKE NADE: Dražićevoj trofej u Južnoj Americi, Grujićeva i Mihailović najbolji na Zlatiboru

 

Mladi srpski teniseri i teniserke i ove nedelje ostvaruju sjajne rezultate. Bili su uspešni na domaćim terenima, komšijskoj Makedoniji, ali i u dalekoj Južnoj Americi.


Petar Conkic

Petar Conkic

U nedelji iza nas u Subotici je igran ITF turnir sa nagradnim fondom od 10 hiljada dolara. Najbolji rezultat ostvario je dvadesetogodišnji Petar Conkić, koji je u četvrtfinalu poražen od trećeg nosioca, Stefana Travalje iz Italije.

Do druge runde stigli su Boris Butulija (17) i Milan Drinić (18), a takmičenje su u prvom kolu završili Nebojša Milenković (20), Miloš Nikolić (18), Konstantin Kirovski (17), Miloš Dabić (17) i Bogdan Bajić (18).

U konkurenciji dublova, najdalje je dogurao Miloš Nikolić, koji je u paru sa šest godina starijim sunarodnikom Nebojšom Perićem stigao do polufinala.

Na Jug Openu, juniorskom turniru pete kategorije u Makedoniji predstavljalo nas je pet dečaka i sedam devojčica.

U muškoj konkurenciji najbolji rezultat ostvario je Bodin Žarković (16), koji je bio osmi nosilac i stigao je do četvrtfinala. U osmini finala zaustavljen je Viktor Jović (14), u drugom kolu Stefan Latinović (16), a dalje od prve runde nisu prošli Strahinja Pjeranović (16) i Pavle Drobnjaković (17).

Najbolja kod devojčica bile su Jovana Babić (15) i Doroteja Joksović (16) koje su poražene u osmini finala. U drugom kolu stale su Elena Gemović (16), Jovana Samočeta (16), Isidora Živković (17), Milica Vujović (15) i Ivana Ilić (16).

Katarina Dražić otputovala je u Trinidad i Tobago, na takmičenje pete kategorije. Naša sedamnaestogodišnja teniserka bila je postavljena za treću nositeljku, a u polufinalu je izgubila od sedme favoritkinje Kijane Sing.

U singlu joj to nije pošlo za rukom, ali je u dublu osvojila trofej. U paru sa Amerikankom Kloi Hemlin opravdala je ulogu favorita i u finalu sa 6:1, 6:4 savladala jamajčansko-mađarsku kombinaciju Blekvud/Fodor.

Otvoreno prvenstvo Zlatibora, turniru treće kategorije za devojčice i dečake do 12 godina, osvojili su desetogodišnja Jovana Grujić i godinu dana stariji Tadej Mihailović.

Grujićeva je u finalu bila bolja od Aleksandre Joković, a Mihailović je savladao Aleksu Smiljanića. Treće mesto osvojili su Sara Đunisijević i Iva Krga, odnosno Darko Petrović i Marko Popović.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Boris Butulja, Jovana Grujić, Katarina Dražić, Konstantin Kirovski, Milan Drinić, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.