29/07/13 - 14:04h

Srpske teniske nade: Đere do prve ITF titule, Rakiću prvi ATP poen, Jakšićeva igrala finale u Britaniji

 

Što se tiče mladih tenisera naše zemlje, nedelju iza nas obeležili su Laslo Đere koji je došao do prve ITF titule, Jovana Jakšić koja je igrala još jedno finale, ali i Strahinja Rakić koji je na turniru u Kikindi došao do prvog ATP poena.

Laslo Djere

Laslo Djere

Osamnaestogodišnji Laslo Đere došao je do svoje prve ITF titule. Đere je osvojio Serbia F6 fjučers koji se igrao u Kikindi, savladavši u finalu petnaest godina starijeg Rumuna Teodora Kračuna sa ubedljivih 6:2, 6:1! Miki Janković (18), Peđa Krstin (18) i Marko Tepavac (19) stigli su do četvrtfinala, a Strahinja Rakić (17) i Luka Ilić (18) poraženi su pre toga. Rakić je na ovom turniru došao do svog prvog ATP boda. U paru sa Lukom Ilićem uspeo je da stigne i do polufinala dublova, gde su izgubili od rumunske kombinacije Karpen – Sulea.

Jovana Jakšić (19) navikla nas je na dobre rezultate gde god da se pojavi. U nedelji iza nas igrala je u Velikoj Britaniji, tačnije u Vreksamu. Na turniru koji se igrao za nagradni fond od 25 000 dolara Jakšićeva se borila za titulu, ali je nažalost poražena. Bolja od nje bila je Diana Marcinkevica iz Letonije sa 5:7, 7:5, 6:2.

Veliki broj mladih teniserki naše zemlje okupio se na Paliću, gde je igran turnir za nagradni fond od 10 hiljada dolara. U kategoriji do 20 godina, koju u ovoj rubrici pratimo, najbolji rezultat ostvarile su Emilija Dančetović (15), Dejana Radanović (17) i Dajana Dukić (17) koje su igrale drugo kolo. Kristina Ostojić (18), Gorana Stevanović (20), Katarina Adamović (19) i Sara Mitrović (17) poražene su na startu turnira.

Dunja Stamenković (20) igrala je u Turskoj, na turniru u Istanbulu (10 000 USD), gde je uspela da dođe do četvrtfinala. Naša mlada teniserka poražena je u borbi za polufinale od Anastasije Frolove iz Rusije, sa 7:6, 6:2.

Juniori Nina Marjanović (15) i Igor Kolarić (16) igrali su na turniru kategorije 4 u Švajcarskoj, a oboje su ispali u drugom kolu. Marjanovićeva je izgubila od Seone Mendez iz Austrije sa 2:0 u setovima, a Kolarić istim rezultatom od Nazara Krustaleva iz Rusije.

Bojana Marinković (16), Nina Stojanović (16), Petar Conikć (17) i Goran Marković (17) učestvovali su na Evropskom šampionatu za juniore u Švajcarskoj. Najbolje je prošao Conkić koji je stigao do četvrte runde, Bojana i Nina ispale su u drugom kolu, a Marković na startu turnira.

OSTALI REZULTATI:

$25,000 Les Contamines-Montjoie – Francuska
Prvo kolo:
ČUROVIĆ Tamara – ZAKARIAS Marčela 2:6, 6:3, 6:7

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Dejana Radanović, Goran Marković, Laslo Đere, Luka Ilić, Marko Tepavac, Miki Janković, Nina Stojanović, Peđa Krstin, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Strahinja Rakić


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.