17/05/16 - 14:06h

SRPSKE TENISKE NADE: Danilovićevoj dupla kruna, odlični Miladinović i Marinkovićeva

 


Na turniru u hrvatskom Bolu (10 000 dolara) odličan rezultat ostvarila je Bojana Marinković (19). Ona je igrala četvrtfinale u singlu i polufinale dublova.

Olga Danilovic

Olga Danilovic

U četvrtfinalu je bolja od nje bila treća nositeljka, a kasnije i pobednica turnira, Gabriela Pantučkova iz Češke.

U dublu je igrala u paru sa Hrvaticom Marianom Dražić, a porazile su ih Amerikanka Daša Ivanova i Naikta Beins iz Australije sa 6:4, 7:6.

Goran Marković (20) je u paru sa godinu dana starijim Lukom Ilićem igrao polufinale ITF turnira u Doboju (BiH). Naš dubl poražen je od Hrvata Serdarušića i Kornje iz Rumunije, kasnijih osvajača titule, sa 6:3, 6:4.

Marković je igrao i u singlu, ali je poražen u prvoj rundi, kao i Petar Conkić (20).

Olga Danilović (15) nas je odavno navikla na odlične rezultate, a prethodne nedelje osvojila je još jednu duplu krunu. Na turniru druge kategorije u Austriji, Danilovićeva je došla do trofeja i u singlu i u dublu. U pojedinačnoj konkurenciji bila je prva nositeljka, a u finalu je sa 6:1, 6:7, 6:3 savladala drugu favoritkinju, Johanu Markovu iz Češke.

U dubl konkurenciji su njih dve udružile snage i kao prve nositeljke slavile sa 2:1 protiv Čvalinske i Kucer.

Na ovom takmičenju nastupali su i Aleksa Lazarević (17) i Jovana Vuković (16), ali su oboje poraženi u prvom kolu.

Marko Miladinović (15) bio je finalista na juniorskom turniru druge kategorije u Rusiji. Miladinović je bio postavljen za 12. nosioca, a u borbi za titulu je sa 6:4, 6:2 poražen od prvog favorita, dve godine starijeg domaćeg tenisera, Mihaila Sokolovskija.

Na istom turniru Boris Butulija (17) igrao je u trećoj rundi, a dubl Miladinović/Butulija stigao je do drugog kola.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Boris Butulja, Goran Marković, Jovana Vuković, Luka Ilić, Marko Miladinović, Olga Danilović, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari