17/05/16 - 14:06h

SRPSKE TENISKE NADE: Danilovićevoj dupla kruna, odlični Miladinović i Marinkovićeva

 

Na turniru u hrvatskom Bolu (10 000 dolara) odličan rezultat ostvarila je Bojana Marinković (19). Ona je igrala četvrtfinale u singlu i polufinale dublova.

Olga Danilovic

Olga Danilovic

U četvrtfinalu je bolja od nje bila treća nositeljka, a kasnije i pobednica turnira, Gabriela Pantučkova iz Češke.

U dublu je igrala u paru sa Hrvaticom Marianom Dražić, a porazile su ih Amerikanka Daša Ivanova i Naikta Beins iz Australije sa 6:4, 7:6.

Goran Marković (20) je u paru sa godinu dana starijim Lukom Ilićem igrao polufinale ITF turnira u Doboju (BiH). Naš dubl poražen je od Hrvata Serdarušića i Kornje iz Rumunije, kasnijih osvajača titule, sa 6:3, 6:4.

Marković je igrao i u singlu, ali je poražen u prvoj rundi, kao i Petar Conkić (20).

Olga Danilović (15) nas je odavno navikla na odlične rezultate, a prethodne nedelje osvojila je još jednu duplu krunu. Na turniru druge kategorije u Austriji, Danilovićeva je došla do trofeja i u singlu i u dublu. U pojedinačnoj konkurenciji bila je prva nositeljka, a u finalu je sa 6:1, 6:7, 6:3 savladala drugu favoritkinju, Johanu Markovu iz Češke.

U dubl konkurenciji su njih dve udružile snage i kao prve nositeljke slavile sa 2:1 protiv Čvalinske i Kucer.

Na ovom takmičenju nastupali su i Aleksa Lazarević (17) i Jovana Vuković (16), ali su oboje poraženi u prvom kolu.

Marko Miladinović (15) bio je finalista na juniorskom turniru druge kategorije u Rusiji. Miladinović je bio postavljen za 12. nosioca, a u borbi za titulu je sa 6:4, 6:2 poražen od prvog favorita, dve godine starijeg domaćeg tenisera, Mihaila Sokolovskija.

Na istom turniru Boris Butulija (17) igrao je u trećoj rundi, a dubl Miladinović/Butulija stigao je do drugog kola.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Boris Butulja, Goran Marković, Jovana Vuković, Luka Ilić, Marko Miladinović, Olga Danilović, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.