02/10/18 - 13:36h

Srđan Đoković: Novak u Britaniji? Mi smo Srbi i uvek ćemo biti

 


Otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, Srđan, gostovao je u u emisiji Ćirilica na televiziji “Happy”, u kojoj je, između ostalog, pričao o ponudi Velike Britanije da Novak zaigra pod njihovom zastavom.


Srdjan Djokovic

Pre više od deset godina Britanci su imali želju da uz Mareja i Đokovića budu nepobedivi u Dejvis kupu. Međutim, Srđan Đoković kaže da uprkos savršenim uslovima koje je nudila Velika Britanija, porodica Đoković nije imala nikakve dileme.

– Naravno da nisam bio u dilemi. Kako možeš da prodaš dušu zarad nekog novca? Da budemo Englezi? Pa kako bi to onda bilo, kako bi se pojavio ocu i da kažem ja sam od sada Englez i moja decu su… Imali smo raznih ponuda. Kada smo tu ponudu dobili mi smo se godina dana pre toga uselili u svoj stan posle 17 godina bivstvovanja u tuđim stanovima u Beogradu. Novac ne može sve da plati. Tako se i on ponaša. Ne može da dâ svoj lik i ime sponzorima. – rekao je Srđan.

Pregovore su vodili on i njegova supruga, a konačno odluku doneli su Novak, Marko i Đorđe.

– Oni su hteli da upare Novaka i Marija i da godinama budu pobednici Dejvis Kupa. Što bi i bili. Ali Novak je Srbin, rođen je ovde. Bilo bi ilizorno odmah pričati. Nisam im odmah to rekao, nego smo posle razvorara sad decom odgovorili. Novak je imao 19, Marko, 16 i Đorđe 11. Ja sam im rekao da imaju šansu da žive tamo, da imaju najbolje uslove na svetu. Znate koji je bio njihov odgovor? Pa nikakav ne postoji ta sila da se promeni ta situacija. Mi smo Srbi i ostali smo Srbi do kraja.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari