05/02/12 - 19:49h

Srbija u polufinalu Fed Kupa!

 

Jelena Janković, Aleksandra Krunić i Bojana Jovanovski uradile su ono što nijedna teniserka u Srbiji nije uspela! Došle su do istorijskog plasmana u polufinale Fed Kupa!

Aleksandra Krunić i Jelena Janković

Prvi meč odigrale su Jelena Janković i Kirsten Flipkins. Iako se u jednom trenutku meča povredila, srpska teniserka je uspela da savlada protivnicu (7:5, 7:5) i donese Srbiji prvi poen.

Posle njih su na teren izašle Bojana Jovanovski i Janina Vikmajer. Bojana je igrala dobro, u drugom setu je imala i prednost od 4:1, ali je neiskustvo presudilo i Vikmajer je izjednačila – 1:1.

Drugog dana je umesto povređene Jelene Janković na teren izašla Aleksandra Krunić. Vikmajer je lako došla do pobede i preokreta – 2:1 za Belgiju.

Nadu nam je vratila Bojana Jovanovski. Najbolja kad je to najpotrebnije, savlada je Flipkens sa 6:2, 6:4 i došla do ponovnog izjednačenja.

Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Dubl su trebale da igraju Aleksandra Krunić i Jelena Janković, ali pošto lekari nisu dozvolili Jeleni da izađe na teren, Bojana Jovanovski je bila spremna da je zameni.
Prvi set su srpske teniserke dobile u taj – brejku, i samo ih je jedan set delio do plasmana u polufinale.
Drugi set je počeo neizvesno. U prvih pet gemova ni naše teniserke, a ni Belgijanke nisu dobile gem na svoj servis. Tek pri rezultatu od 3:2, belgijske teniserke su dobrim servisom došle do prvog servis gema i povele se 4:2 , ali su Jovanovski i Krunić smanjile vođstvo na 4:3. Iako su imale priliku za izjednačenje, srpske teniserke je nisu iskoristile. Vrlo brzo Belgijanke su došle do 1:1. Nakon završetka ovog seta Janina Vikmajer je zatražila medicinski tajm-aut zbog problema sa leđima.
U trećem setu Jovanovski i Krunić dale su sve od sebe za pobedu. Lako su došle do 6:1 i konačnih 3:2 za Srbiju. Plasirale su se u polufinale, gde ih čeka duel sa Rusijom.

( Tenis Uživo, Tamara Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Bojana Jovanovski, Fed kup, Jelena Janković, Srpski teniski talenti, Teniserke


Komentari: 1

 
Jadrana February 5, 2012 Odgovori

bravoooooooo

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.