01/03/24 - 17:40h

Skandal u Dubaiju: Rubljov diskvalifikovan pred kraj polufinalnog meča! (Video)

 

Ovo se jako retko dešava, i to u kakvom trenutku!


Foto: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Epilog prvog polufinala ATP 500 turnira u Dubaiju dobili smo na, najblaže rečeno, nesvakidašnji način.

Prvi nosilac, Andrej Rubljov, diskvalifikovan je pri vođstvu Aleksandra Bublika 6:7, 7:6, 6:5, i to na osnovu tvrdnje linijskog sudije da je Rubljov opsovao drugog linijskog sudiju.

Naime, Rus je vikao na linijskog sudiju nakon, ispostaviće se, poslednjeg poena na meču, jer nije pozvao aut. Drugi linijski sudija, koji razume ruski, potom je prišao glavnom sudiji i rekao da je Rubljov ružno opsovao linijskog sudiju.

Sudija u stolici je pozvala Supervizora, koji je nakon par minuta razgovora sa linijskim sudijom i Rubljovom, doneo odluku da diskvalifikuje Rusa. Glavni sudija Blej je pokušavala da vrati snimak, da ustanovi šta se dešavalo, ali to je bila druga opomena za Rubljova i Supervizor je brzo prelomio.

Andrej je tvrdio da je govorio na engleskom, a ne na ruskom. Čak je i Bublik insistirao da se meč nastavi, ali Supervizor Ronald Hepfer poverovao linijskom sudije, ne Rubljovu, i rešio da prekine igru.

Meč je bio pravi rolerkoster sa puno preokreta, prava poslastica za gledaoce, pa je još veća šteta što se na ovaj način dobio prvi finalista. Bublik će se za titulu boriti sa pobednikom drugog polufinalnog meča u kojem se sastaju Medvedev i Imber.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksander Bublik, Andrej Rubljev, ATP, ATP 500, ATP u Dubaiju, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.