11/08/19 - 19:09h

SINSINATI: Oni brane najviše poena

 

Startuje još jedan Masters 1000 turnir i u igri je mnogo ATP poena. Oni koji su prošle godine igrali u završnici sada imaju najteže zadatke.


Source: Getty Images Europe

Najveći izazov je pred srpskim teniserom Novakom Đokovićem, koji brani trofej osvojen prošle godine. Novak je pre godinu dana u Sinsinatiju kompletirao Zlatni Masters, a sada ima zadatak da odbarni 1000 poena.

Ništa lakše neće biti ni Rodžeru Federeru, koji je prošle godine izgubio u finalu. On će u narednih nedelju dana braniti 600 ATP poena.

Polufinalisti su pre godinu dana bili Marin Čilić i David Gofan koji su u lošoj formi ove sezone, pa bi odbrana poena bila pravo čudo, a u četvrtfinalu smo gledali Stana Vavrinku i Pabla Karenja Bustu, kao i Miloša Raonića i Huana Martina del Potra koji ove godine neće učestvovati zbog povreda.

Evo ko brani najviše bodova:

  • TROFEJ: Novak Đoković – 1000
  • FINALE: Rodžer Federer – 600
  • POLUFINALE: Marin Čilić, David Gofan – 360
  • ČETVRTFINALE: Stan Vavrinka, Pablo Karenjo Busta, Miloš Raonić, Huan Martin del Potro – 180

Što se tiče srpskih tenisera, igrali su samo Dušan Lajović i Filip Krajinović, a obojica su poraženi na startu. Filip će izgubiti 10 poena, dok će Dušan odbraniti osvojeno prošle godine samom pojavom na terenu u prvoj rundi. Ove godine učestvovaće i Laslo Đere, a Miomir Kecmanović priliku za plasman u glavni žreb traži u kvalifikacijama.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Sinsinatiju, Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.