19/03/24 - 11:56h

Simonin povratak u Majamiju: Malo se bojim kako će to izgledati…

 

Vraća se Simona Halep!


Dve nedelje nakon što je oslobođenja optužbi, Simona Halep se već vraća takmičarskom tenisu. Ona će nastupiti na turniru u Majamiju za koji je dobila vajld kard. Žreb joj nije bio milostiv, s obzirom da na startu igra protiv Paole Badose, a ako prođe, protiv druge nositeljke Arine Sabalenke, ukoliko druga teniserka sveta uopšte bude nastupila s obzirom na tragediju koja ju je zadesila (jutros je preminuo njen partner Konstantin Kolcov).

Podsetimo, Sud za sportsku arbitražu (CAS) je umanjio suspenziju, kojom je Halep kažnjena zbog kršenja antidoping pravila i nepravilnostima u biološkom pasošu. Taj period od devet meseci suspenzije istekao je prošlog jula, pa 32-godišnja dvostruka grend slem šampionka može odmah da se vrati tenisu.

– Malo se plašim kako će izgledati moj povratak, na kome nivou će biti moja igra. Usred ovog putovanja punog izazova, moja nepokolebljiva vera u integritet istine i principe pravde bila je moj svetionik. Radujem se i nestrpljiva sam da okrenem ovu stranicu i ponovo se priključim takmičenjima uz novu snagu i obnovljenog duha – rekla je Rumunka.

Simona je suspendovana posle Ju-Es opena 2022, što je bio i njen poslednji turnir. Bila je optužena za doping, ali se na kraju ispostavila da nije bila kriva. Oslobođena je optužbe da je namerno uzela zabranjenu supstancu, već je utvrđeno da je istu dobila u Akademiji Muratoglu gde je tada trenirala. Još se ne zna da li će neko biti kažnjen zbog toga, možda lekar koji joj je preporučio pomenutu suptancu, niti se zna da li će ona tužiti nekoga.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters, Masters u Majamiju, Simona Halep, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Rajka March 20, 2024 Odgovori

Simona dobro došla na tur, samo napred možeš ti još da ostvaruješ dobre rezultate.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.