18/07/19 - 11:01h

Simona Halep proslavila titulu na Nacionalnom stadionu pred 25.000 ljudi

 


Šampionka Vimbldona stigla je u Rumuniju gde ju je sinoć, na Nacionalnom stadionu u Bukureštu pozdravilo oko 25.000 ljudi.


foto: Zimbio.com

Dolazak Halepove, inače četvrte teniserke sveta i prošlogodišnje šampionke Rolan Garosa, izazvao je veliku pažnju stanovnika Bukurešta i Rumunije koji su kao retko kad u velikom broju pristigli na Nacionalni stadion.

Mladi, stari, roditelji sa decom…svi su požurili ka fudbalskom terenu kako bi pozdravili jednu teniserku! Prvu u istoriji ove zemlje koja je donela titulu sa nezvaničnog svetskog prvenstva u tenisu – Vimbldona.
Na ulasku u stadion, Halepovu je dočekalo 12 vrhunskih sportista Rumunije dok je na tribinama odzvanjalo samo jedno ime: “Simona“!

Hvala što ste večeras ovde, da zajedno proslavimo ovaj trofej, naš tofej, pre svega pehar naše zemlje! Ovo je zaista posebno veče za mene, iako je i prošle godine bilo sjajno družiti se sa vama. Želim da zajedno uživamo i verujemo da će ovakvih dana biti i u budućnosti. Veliko hvala ovim velikim šampionima Rumunije koju su došli večeras tu i koji su moja inspiracija. Čast mi je što ste uz mene! Srećna sam što sam rođena baš ovde i želim da ceo svoj život provedem u ovoj zemlji! Hvala Rumunijo”, rekla je Simona Halep u obraćanju naciji.

Olimpijski komitet Rumunije doneo je odluku da će njihov tim na otvaranju Olimpijade u Tokiju naredne godine predstavljati upravo Simona Halep. To je u ponedeljak potvrdio i predsednik OK Rumunije Mihai Kovaliju.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Simona Halep, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.