07/03/24 - 11:56h

Rubljov o skandalu u Dubaiju: Kriv sam, neprihvatljivo sam se ponašao (Video)

 

Rubljov priznao grešku.


Foto: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Najupečatljiviji momenat na ATP turu od Australijan opena je prošlonedeljna diskvalifikacija Andreja Rubljova u polufinalnom meču Dubaija sa Bublikom.

Podsetimo, Rus je vikao na linijskog sudiju nakon, ispostaviće se, poslednjeg poena na meču, jer nije pozvao aut. Drugi linijski sudija, koji razume ruski, potom je prišao glavnom sudiji i rekao da je Rubljov ružno opsovao linijskog sudiju.

Sudija u stolici je pozvala Supervizora, koji je nakon par minuta razgovora sa linijskim sudijom i Rubljovom, doneo odluku da diskvalifikuje Rusa. Glavni sudija Blej je pokušavala da vrati snimak, da ustanovi šta se dešavalo, ali to je bila druga opomena za Rubljova i Supervizor je brzo prelomio.

Andrej je tvrdio da je govorio na engleskom, a ne na ruskom. Čak je i Bublik insistirao da se meč nastavi, ali Supervizor Ronald Hepfer poverovao linijskom sudije, ne Rubljovu, i rešio da prekine igru.

Odlukom ATP-a, Rubljovu je prvobitno oduzet sav novac, ali i bodovi koje je zaradio do tog trenutka na turniru, da bi ATP nakon žalbe tenisera potvrdio da je odluka opovrgnuta. Vraćeno mu je 200 poena, kažnjen sa 36,400 dolara, ali taj novac će samo biti oduzet od 157,755 dolara koliko je zaradio plasmanom u polufinale Dubaija.

O svoj toj situaciji, Rubljov je govorio ruski jutjub kanal posvećen tenisu pod imenom „Boljše“.

Izvinio sam se nekoliko puta zbog svega što se dogodilo. Nije mi uopšte bilo teško da se izvinim. Krivica je u potpunosti moja i to je neprihvatljivo. Ne smete tako da se ponašate, tako da dižete glas, bez obzira da li se radi o glavnom ili linijskom sudiji ili bilo kojoj drugoj osobi. Ne smem sebi to da dozvolim, bez obzira da li je neko u pravu ili ne. To je nedostatak poštovanja. Sramota me je što sam sebi to dozvolio. Iskreno, i u prošlosti sm radio slične stvari, ali nikada nisam privukao toliku pažnju – rekao je Rubljov.

Ruski teniser je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom će igrati protiv trostrukog grend slem šampiona, Endija Mareja.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Andrej Rubljev, Masters, Masters u Indijan Vels, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.