17/09/22 - 15:24h

“Rodžera će pamtiti kao dobrog čoveka, to je važnije od titula”

 

Trener Rodžera Federera, Severin Luti, govorio je o povlačenju slavnog Švajcarca.


On je objasnio da je Federer morao da kaže kraj karijeri, jer nije ostvarivao planiran napredak posle povrede i operacija.

– Nije dovoljno napredovao sa kolenom. Ima 41 godinu i dugo je na Turu, odigrao je više od 1.500 mečeva. Njegovo povlačenje je kombinacija tih faktora. – rekao je Luti i dodao:

– Rodžer nam je svima olakšao. To je bila emotivna odluka. Iza svega stoji mnogo strasti, ali on je uvek bio veoma pozitivan. Bilo bi mi teže da ga vidim uništenog. Rodžer me je zvao dva ili tri puta da pita kako sam. Uvek misli na druge. sa svojom je porodicom. U redu je. Mislim da treba da se fokusiramo na to šta je postigao, a ne samo da je to kraj njegove karijere. Trebalo bi da razmišljamo o svim tim uspesima. Ljudi ne treba da budu tužni, već srećni što su mogli sve to da iskuse.

Luti kaže da postoje stvari koje su važnije od titula.

– Mislim da će ga pamtiti kao dobrog čoveka. Mislim da je to važnije od titula. Njegovu ljubaznost i kako se ponašao sa ostalim igračima. Doprineo je da se igrači ophode jednim prema drugima sa poštovanjem. Razgovarao je sa svima u svlačionici. Nije bilo bitno ko je. Njegovi uspesi neće sigurno biti zaboravljeni, ali mislim da je ljudski aspekt važniji. Ono što je pozitivno je da neće okrenuti leđa tenisu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.