13/05/12 - 20:00h

Rim: Troicki preko Volandrija do drugog kola!

 

Srpski teniser Viktor Troicki danas je odigrao meč prvog kola na turniru Masters serije u Rimu i savladao domaćeg tenisera Filipa Volandrija, koji trenutno zauzima 71. poziciju na ATP listi.

V. Troicki466
F. Volandri643
Viktor Troicki. Getty Images.

Viktor Troicki

Italijan je na turnir došao zahvaljujući vajld karti, pa je Troicki bio veći favorit za pobedu. Ipak to nije sprečilo Volandrija da u prvom setu veoma ubedljivom igrom bude bolji od našeg tenisera. Prvi brejk je napravio u petom gemu i poveo sa 3:2. Troicki je uzvratio ribrejkom u osmom gemu i došao do izjednačenja od 4:4, ali je Volandri već u narednom gemu oduzeo servis našem teniseru i rešio ovaj set u svoju korist – 6:4.

I drugi set je počeo dobro za italijanskog tenisera. Napravio je brejk u trećem gemu i lako poveo sa 3:1. U trenutku kad je gubio 3:4, Troicki je oduzeo protivniku servis i izjednačio rezultat, a nešto kasnije uspeo je i da napravi brejk koji ga je doveo do osvojenog seta.

Nakon osvojenog seta sve je krenulo dobro za našeg tenisera. Napravio je brejk na početku, poveo sa 4:1, i dobio ovaj set rezultatom 6:3.

Naredni protivnik Troickog biće Francuz Žo Vilfred Conga. Ovo će im biti peti duel, a Viktor trenutno vodi u pobedama sa 3:1. Poslednji su odigrali 2010. u Moskvi, a na šljaci su odigrali samo jedan, iste godine, baš u prvom kolu ovog Mastersa.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, Masters, Masters u Rimu, Teniseri, Turniri, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.